Sverige
Privatperson Logga in

Tydliga texter

Snabba skrivtips och språkråd

Skickas följande arbetsdag

181 kr

exkl moms

Läs mer Stäng

Skriver du i ditt arbete? Är du intresserad av språk men har inte tid att plöja tjocka akademiska luntor? I Tydliga texter får du praktiska tips som du kan börja använda omedelbart, oavsett om du skriver webbtext, rapporter eller e-post. Författaren förser dig med en mängd konkreta exempel och övningar som gör att du omedelbart kan använda dina nya kunskaper. Du lär dig allt från hur du kan strukturera din text för att den ska fungera till hur du undviker irriterande språkfel. Tydliga texter...

Jenny Forsberg svarar både på de vanligaste frågorna och ger samtidigt smarta tips till finlir […] Rakt på sak utan onödigt krångel […] Dessutom lockar dråpliga exempel till skratt. Boken innehåller också intelligenta observationer om engelskans inflytande på svenskan, regler för länkande och bloggande samt tips till lätt Word-användning.

Perfekt att ha som uppslagsbok – kompakt, lättläst och tydligt strukturerad.

En behändig och trevlig bok för alla som skriver texter på svenska. […] en praktiskt indiktad översikt av de vanligaste klarspråksprinciperna. […] en fungerande sammanställning av det mesta som en ovan men varför inte också en mera van skribent kan ha hjälp av i sitt skrivande.

Språkkonsulten Jenny Forsbergs specialitet är att lära folk hur de skriver så att budskapet går fram. Först ska man göra klart för sig vad man vill ha sagt, sedan ska man stryka resten. (Jag överdriver. Men inte mycket.) […] Den innehåller både handfasta råd om hur man strukturerar texten och gammal hederlig språkriktighet. Jag gillar särskilt avsnittet ’Vi blir dummare på engelska’.

Jenny Forsberg har skrivit en liten pärla för alla er som inte är bästa vän med Språkrådets ”Svenska skrivregler”. Forsberg skriver om basal kunskap för att skriva bra texter utifrån ett språkligt perspektiv. Det kanske låter torrt, trist och tråkigt. Det är precis tvärtom.

Information

Författare:

Jenny Forsberg

ISBN:

9789144121703

Utgivningsår:

2011

Revisionsår:

2017

Artikelnummer:

38137-04

Upplaga:

Fjärde

Sidantal:

136

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer