Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ekopsykoterapi

Psykoterapi i och med naturen för vuxna och barn

Skickas följande arbetsdag

Alltmer forskning visar hur viktig vistelse i naturen är för vår psykiska hälsa - naturen är därmed en självklar plats för psykoterapeutiskt arbete. Men naturen är också en medterapeut som det är välgörande för både terapeut och medvandrare att skapa en djup och trygg relation till. Förutom att möjligheten till psykoterapi i naturen blivit en nödvändighet i samband med pandemin ger ekopsykoterapin också en förståelse för den rådande klimatkrisens effekter på vår psykiska hälsa, samt kraft att...

Läs mer

Alltmer forskning visar hur viktig vistelse i naturen är för vår psykiska hälsa - naturen är därmed en självklar plats för psykoterapeutiskt arbete. Men naturen är också en medterapeut som det är välgörande för både terapeut och medvandrare att skapa en djup och trygg relation till. Förutom att möjligheten till psykoterapi i naturen blivit en nödvändighet i samband med pandemin ger ekopsykoterapin också en förståelse för den rådande klimatkrisens effekter på vår psykiska hälsa, samt kraft att finna vägar för ett engagemang för naturen och miljön. I Ekopsykoterapi beskrivs framväxten av ekopsykoterapin, forskning som visar på människans behov av natur och rörelse, idéer om hur vi rent praktiskt tar psykoterapin till naturen samt övningar och interventioner som stärker relationen till naturen. Ekopsykoterapi kan integreras med det befintliga psykoterapeutiska arbetet, och boken kan därför användas som inspirationskälla för psykoterapeuter oavsett tidigare inriktning.

Stäng

Ibland ramlar en över en bok som bara är så bra. Med en tydlig röd tråd, ett pedagogiskt upplägg, viktigt och nytt innehåll och en varm och intressant författarröst. Socionomen och leg psykoterapeuten Ulrika Ernvik har skrivit en sådan bok/,,,/kan läsas av alla som arbetar med människor, inte bara socionomer, psykologer och psykoterapeuter. Den är mycket lättläst och enkel att förstå. Ernvik går igenom teorier, hur det praktiskt kan gå till för den ovana ekopsykoterapeuten, och avslutar med ett smörgåsbord av övningar.

en bok som öppnar upp och visar vägar. Länkar en lång tradition av psykoterapi med dagens och framtidens behov. Väver ihop en längre tradition av läkande före det vi kallar psykoterapi men också med dagens både varianter och behov av psykoterapi.

ett angeläget bidrag i ett ständigt pågående samtal om miljö, hälsa, framtid och den kan med fördel läsas av alla som söker en djupare förståelse av den egna existensen.

Information

Författare:

Ulrika Ernvik

ISBN:

9789144155982

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

44912-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

253
 ;