Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Näring och hälsa

Skickas följande arbetsdag

Näring och hälsa

Den här boken finns tillgänglig som e-bok på Studora.

På Studora kan du köpa tidsbegränsad åtkomst till denna och många andra e-böcker. Du får tillgång direkt och kan även ta del av tjänstens smarta studieverktyg.

Valt format

Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa. Kunskap om mat och hur den påverkar hälsa och miljö är viktig för oss alla. I boken ingår bland annat näringslära, livsmedelsvetenskap och kostens betydel...

Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa. Kunskap om mat och hur den påverkar hälsa och miljö är viktig för oss alla. I boken ingår bland annat näringslära, livsmedelsvetenskap och kostens betydelse för uppkomst och behandling av folksjukdomar. Hur vegetariska koster påverkar näringsintag och hälsa finns med som en röd tråd i boken. Växtbaserad mat är i dag mer aktuellt än någonsin, inte minst ur miljösynpunkt. Mat och miljö har därför fått ett eget kapitel. Näring och hälsa riktar sig till studenter på grundnivå och avancerad nivå samt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, nutrition- och kostvetenskap, livsmedelsvetenskap och friskvård. Den fungerar också som en faktabok för alla med intresse för matvanor och hälsa.

Den faktaspäckade volymen får idag betraktas som ett standardverk inom sitt område.
Vill du veta mer?

Lyssna på podden Lära från Lärda där Anna Stubbendorff blir intervjuad om boken.

Information

Författare:
Ulla Johansson Anna Stubbendorff
Kapitelförfattare:
Anna Blücher Irene Mattisson Emily Sonestedt Ulla Svensson
Illustratör:
Lena Lyons
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144125947
Utgivningsår:
2003
Revisionsår:
2020
Artikelnummer:
31200-04
Upplaga:
Fjärde
Sidantal:
472

Författare

Ulla Johansson

Ulla Johansson är nutritionist och drev tidigare det egna företaget Idun Mat & Näringskonsult. Hon har varit en uppskattad föreläsare i näringslära...

Anna Stubbendorff

Anna Stubbendorff är forskare vid Lunds universitet inom nutritionsepidemiologi med inriktning mot hållbara matvanor för hälsa och miljö. Anna har...

Anna Blücher

Anna Blücher, universitetslektor, Linnéuniversitetet Kalmar.

Irene Mattisson

Irene Mattisson, nutritionist, har arbetat på Livsmedelverket.

Emily Sonestedt

Emily Sonestedt, nutritionist och docent inom nutritionsepidemiologi, institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, Lunds universitet. Disputerad...

Ulla Svensson

Ulla K. Svensson, docent i mikrobiologi vid UKS Life Science Consulting AB

 ;

Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa. Kunskap om mat och hur den påverkar hälsa och miljö är viktig för oss alla. I boken ingår bland annat näringslära, livsmedelsvetenskap och kostens betydel...

Hur ser vårt näringsbehov ut genom vår livscykel? Finns det någon kost som är överlägsen alla andra? Varför tros rödbetor vara nyttigt? I vilka livsmedel finns vitamin D? Var hittar veganer omega-3-fettsyror? I boken finns svaren på dessa och många fler frågor tillsammans med grundläggande kunskap och nya rön inom området näring och hälsa. Kunskap om mat och hur den påverkar hälsa och miljö är viktig för oss alla. I boken ingår bland annat näringslära, livsmedelsvetenskap och kostens betydelse för uppkomst och behandling av folksjukdomar. Hur vegetariska koster påverkar näringsintag och hälsa finns med som en röd tråd i boken. Växtbaserad mat är i dag mer aktuellt än någonsin, inte minst ur miljösynpunkt. Mat och miljö har därför fått ett eget kapitel. Näring och hälsa riktar sig till studenter på grundnivå och avancerad nivå samt yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, nutrition- och kostvetenskap, livsmedelsvetenskap och friskvård. Den fungerar också som en faktabok för alla med intresse för matvanor och hälsa.

Vill du veta mer?

Lyssna på podden Lära från Lärda där Anna Stubbendorff blir intervjuad om boken.

Information

Författare:
Ulla Johansson Anna Stubbendorff
Kapitelförfattare:
Anna Blücher Irene Mattisson Emily Sonestedt Ulla Svensson
Illustratör:
Lena Lyons
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144165080
Utgivningsår:
2003
Revisionsår:
2020
Artikelnummer:
31200-SB04
Upplaga:
Fjärde

Författare

Ulla Johansson

Ulla Johansson är nutritionist och drev tidigare det egna företaget Idun Mat & Näringskonsult. Hon har varit en uppskattad föreläsare i näringslära...

Anna Stubbendorff

Anna Stubbendorff är forskare vid Lunds universitet inom nutritionsepidemiologi med inriktning mot hållbara matvanor för hälsa och miljö. Anna har...

Anna Blücher

Anna Blücher, universitetslektor, Linnéuniversitetet Kalmar.

Irene Mattisson

Irene Mattisson, nutritionist, har arbetat på Livsmedelverket.

Emily Sonestedt

Emily Sonestedt, nutritionist och docent inom nutritionsepidemiologi, institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, Lunds universitet. Disputerad...

Ulla Svensson

Ulla K. Svensson, docent i mikrobiologi vid UKS Life Science Consulting AB

 ;