Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Klimatförändringar

Naturliga och antropogena orsaker

Skickas följande arbetsdag

Klimatförändringar – naturliga och antropogena orsaker behandlar de faktorer som styr vårt klimat, såväl på kort som på lång sikt och hur klimatet har varierat över årmiljonerna. Den pågående klimatförändringen sätts i ett historiskt perspektiv, vilket möjliggör en tolkning av människans påverkan och vad som kan betraktas som naturliga klimatvariationer. En beskrivning ges av de effekter som en klimatförändring kan få på ekosystem och samhälle. I boken ges utförliga förklaringar av de process...

Läs mer

Klimatförändringar – naturliga och antropogena orsaker behandlar de faktorer som styr vårt klimat, såväl på kort som på lång sikt och hur klimatet har varierat över årmiljonerna. Den pågående klimatförändringen sätts i ett historiskt perspektiv, vilket möjliggör en tolkning av människans påverkan och vad som kan betraktas som naturliga klimatvariationer. En beskrivning ges av de effekter som en klimatförändring kan få på ekosystem och samhälle. I boken ges utförliga förklaringar av de processer som reglerar klimatet samt hur man på olika sätt kan studera effekterna av klimatförändringarna. Denna femte reviderade upplaga av boken har kompletterats med de senaste rönen, i boken ges även en kritisk betraktelse av dessa. Bokens syfte är att på ett klart sätt förklara de processer som styr klimatet samt att härleda vad som är en naturlig variation och vad som är resultat av människans påverkan. Klimatförändringar – naturliga och antropogena orsaker vänder sig till studenter och lärare på universitet och högskolor, samt till samhällsplanerare inom bland annat stat och kommun, där frågeställningar kring klimatförändringar och växthuseffekten diskuteras. Olika processer som påverkar klimatet förklaras på ett pedagogiskt sätt, det gör att boken även är lämplig för självstudier.

Stäng

Det är lätt att hitta rätt med hjälp av tydlig innehållsförteckning och avslutande register. Boken är förutom kursbok mycket användbar som referenslitteratur på gymnasial nivå samt för samhällsplanerare både inom kommunal och statlig verksamhet.

Information

Illustratör:

Jonny Hallberg

ISBN:

9789144166087

Utgivningsår:

1998

Revisionsår:

2023

Artikelnummer:

6452-05

Upplaga:

Femte

Sidantal:

282
 ;