Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Ungdomars hälsa

(bok + digital produkt)

Skickas följande arbetsdag

I ett livsloppsperspektiv är ungdomsåren avgörande för individers hälsa. Kroppen förändras drastiskt, hjärnan byggs om och nya funktioner utvecklas och breda sociala nätverk blir avgörande för både livskvalitet och hälsa. Många av de livsstilsval som ungdomar gör bestäms inte av hur sjuk- och hälsovård fungerar utan av vilken chans de unga erbjuds att utvecklas väl – i sin närmiljö, i sitt land och i den globala miljön. Ekonomisk fördelningspolitik, könsroller, den goda skolan, lagar och regl...

Läs mer

I ett livsloppsperspektiv är ungdomsåren avgörande för individers hälsa. Kroppen förändras drastiskt, hjärnan byggs om och nya funktioner utvecklas och breda sociala nätverk blir avgörande för både livskvalitet och hälsa. Många av de livsstilsval som ungdomar gör bestäms inte av hur sjuk- och hälsovård fungerar utan av vilken chans de unga erbjuds att utvecklas väl – i sin närmiljö, i sitt land och i den globala miljön. Ekonomisk fördelningspolitik, könsroller, den goda skolan, lagar och regler utgör några av de sociala determinanter som påverkar ungas hälsa. Denna boks innehåll speglar denna bakgrund. Men tonvikten ligger framför allt på hur vi i vården genom ett professionellt arbetssätt kan göra skillnad för våra patienter i det individuella mötet. I första hand riktar sig boken till läkare och sjuksköterskor som vidareutbildar sig inom pediatrik, skolhälsovård, allmänmedicin och inom folkhälsoområdet. Men även inom grundutbildningen erbjuder den fördjupning med tanke på att unga finns överallt i vården. För alla dem som redan har stor kunskap inom ungdomsmedicin kan boken erbjuda en teoretisk ram för den egna erfarenheten och tjäna som inspiration i det fortsatta arbetet. Till Ungdomars hälsa hör en digital version av boken med sammanfattningar, övningar och tester. Instruktioner för hur du kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.

Stäng

Ungdomars hälsa bör finnas väl tillgänglig på varje mottagning och avdelning där man bemöter ungdomar. Med undantag för geriatrik gäller det i princip alla verksamheter i detta avlånga land.

Information

Författare:

Kristina Berg Kelly

Kapitelförfattare:

Illustratör:

André Högbom
Jeanette Engqvist

ISBN:

9789144088464

Utgivningsår:

2014

Artikelnummer:

37324-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

240

Digital produkt

Giltighetstid från aktivering:

24 mån
 ;