Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Psykologi i förskolans vardag

Skickas följande arbetsdag

Psykologi i förskolans vardag är den första boken som på ett överskådligt och heltäckande sätt belyser psykologiska teorier och infallsvinklar kring barnen i förskolan. Boken syftar till att introducera läsaren i olika relevanta ämnen och teorier samt till att kunna fungera som en handbok i förskolan när man snabbt vill få grepp om ett visst ämne. Psykologi i förskolans vardag kompletterar pedagogiskt inriktad litteratur genom att belysa psykologiska aspekter kring välkända fenomen i förskola...

Läs mer

Psykologi i förskolans vardag är den första boken som på ett överskådligt och heltäckande sätt belyser psykologiska teorier och infallsvinklar kring barnen i förskolan. Boken syftar till att introducera läsaren i olika relevanta ämnen och teorier samt till att kunna fungera som en handbok i förskolan när man snabbt vill få grepp om ett visst ämne. Psykologi i förskolans vardag kompletterar pedagogiskt inriktad litteratur genom att belysa psykologiska aspekter kring välkända fenomen i förskolans värld. Boken kommer förhoppningsvis att bidra till en mer mångfacet­terad förståelse för de små barnen och deras sätt att vara. Teorier och perspektiv konkretiseras genom exempel och checklistor i bokens tio kapitel om föräldrakontakt, anknytning, inskolning, leken, barns sexualitet, barns reaktioner vid kris och sorg, explosiva barn, de blyga barnen, den stora barngruppen samt barns självkänsla. Boken riktar sig till studenter på förskollärarutbildningen samt personal som redan arbetar i förskolan och är nyfikna på att lära sig mer eller uppdatera sin befintliga kunskap.

Stäng

Den här boken tycker jag borde finnas på alla förskolor eftersom den är så användbar, lättläst, tydlig, intressant och lärorik. Författaren beskriver förskolans viktiga uppdrag så bra i sitt förord: ”för i arbetet med barn finns det såklart inte ett rätt sätt att göra eller förhålla sig”.

Boken lämpar sig väl som uppslagsbok och inspiration för den mer ovane pedagogen och för studerande på förskollärarutbildningen. Den har ett okomplicerat upplägg och Hellberg använder sig av exempel från förskolevardagen på ett initierat vis.

Vill du veta mer?

Läs vår intervju med Anna Hellberg.

Information

Illustratör:

Maja Neumann

ISBN:

9789144110196

Utgivningsår:

2015

Artikelnummer:

39086-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

190
 ;