Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Mot samma mål

Skolbibliotek i undervisningen

Skickas följande arbetsdag

Det finns en stark koppling mellan skolbibliotekariers och lärares kvalitativa samarbete och elevers lärande. Välutrustade skolbibliotek med kvalificerad personal där lärare, skolbibliotekarie och skolledning samarbetar leder till informationskompetenta elever och goda och motiverade läsare. För att få till ett framgångsrikt samarbete mellan skolbibliotekarie, lärare och ledning krävs ett strukturerat och genomtänkt arbete, där man tillsammans planerar, följer upp, utvärderar och utvecklar ...

Läs mer

Det finns en stark koppling mellan skolbibliotekariers och lärares kvalitativa samarbete och elevers lärande. Välutrustade skolbibliotek med kvalificerad personal där lärare, skolbibliotekarie och skolledning samarbetar leder till informationskompetenta elever och goda och motiverade läsare. För att få till ett framgångsrikt samarbete mellan skolbibliotekarie, lärare och ledning krävs ett strukturerat och genomtänkt arbete, där man tillsammans planerar, följer upp, utvärderar och utvecklar utbildningen. I boken går författarna in på hur grundskolan, med fokus på F–6, kan skapa en ändamålsenlig och hållbar skolbiblioteksverksamhet. De öppnar dörren till sin egen praktik och berättar om sina samarbeten med utgångspunkt i läroplan, forskning och beprövad erfarenhet. Boken vänder sig till skolbibliotekarier, lärare, personal i förskole­klass och fritidshem, rektorer, skolbiblioteksutvecklare samt biblio­tekarie- och lärarstudenter.

Stäng

Sammantaget är Mot samma mål en mycket matnyttig bok om skolbiblioteksverksamhet, både i teori och praktik. Den är föredömligt väl strukturerad och borde snarast finna sin plats som kurslitteratur på bibliotekarieutbildningarna och de fördjupningskurser som ges inom ämnet biblioteks- och informationsvetenskap. En guldgruva!

Information

ISBN:

9789144154589

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

44657-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

304
 ;