Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Extra anpassningar - vems ansvar?

Tydliggör processen och minska Någonannanismen

Skickas följande arbetsdag

Vad innebär egentligen extra anpassningar? Vems ansvar är det att hantera dem? Är det verkligen lärarens? Specialpedagogens? Eller Någon Annans? Med ett rakt och ibland provocerande språk vänder och vrider författaren på begrepp och uttryck som individuella anpassningar, extra anpassningar, generella anpassningar, anpassningar på gruppnivå samt ledning och stimulans och utmanar läsarens tankar om detta - inte minst kring vems ansvar det är. Syftet med boken är att öka förståelsen för vad...

Läs mer

Vad innebär egentligen extra anpassningar? Vems ansvar är det att hantera dem? Är det verkligen lärarens? Specialpedagogens? Eller Någon Annans? Med ett rakt och ibland provocerande språk vänder och vrider författaren på begrepp och uttryck som individuella anpassningar, extra anpassningar, generella anpassningar, anpassningar på gruppnivå samt ledning och stimulans och utmanar läsarens tankar om detta - inte minst kring vems ansvar det är. Syftet med boken är att öka förståelsen för vad extra anpassningar kan vara och vems ansvar dessa borde vara samt betona vikten av att samverka i arbetet med extra anpassningar. Extra anpassningar - vems ansvar? erbjuder också ett förslag på en arbetsgång och ett processtöd i arbetet med att utforma en rutin som fungerar och där Någonannanismen inte får plats. Boken vänder sig i huvudsak till blivande och yrkesverksamma lärare, specialpedagoger, speciallärare och inte minst till rektorer och skolledare, även om boken har ett direkt tilltal till lärare och specialpedagoger och utgår från deras perspektiv.

Stäng

Extra anpassningar - vems ansvar? är kort och konkret med sex väl sammanfattade kapitel som rör skolledning och pedagogens arbete, extra anpassningar respektive särskilt stöd, dokumentation och organisation med uppföljning och utvärdering, samt en processgenomgång av hur stödbehov kan leda fram till stödinsats.

Information

Författare:

Hanna Rondahl

ISBN:

9789144136202

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

40714-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

104
 ;