Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Digitalt utbildningspaket

Naturvetenskap och teknik i förskolan

Här kan du beställa och aktivera ditt digitala utbildningspaket. Köp av ett paket gäller för en deltagare. Antalet köpta paket ska motsvara det antal personer som ska delta i utbildningen. När du genomför din beställning accepterar du dessa villkor.
Information

Föreläsare:

Ann S Pihlgren

ISBN:

9789144161785

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

45662-DK01

Digitalt utbildningspaket som du och din personal gör i er egen takt. Utbildningen berör vad naturvetenskap och teknik omfattar, hur det kan genomföras i förskolan samt kopplingen till läroplanens mål med undervisning i förskolan. En grundkurs för den som ska utbilda förskolebarn i naturvetenskap och teknik. Exempel på några projekt och undervisningsaktiviteter i förskolans praktik. MåLGRUPP Personal i förskolan MÅL Att ge personalen i förskolan ökad kunskap om vikten av att arbeta med...

Läs mer

Digitalt utbildningspaket som du och din personal gör i er egen takt. Utbildningen berör vad naturvetenskap och teknik omfattar, hur det kan genomföras i förskolan samt kopplingen till läroplanens mål med undervisning i förskolan. En grundkurs för den som ska utbilda förskolebarn i naturvetenskap och teknik. Exempel på några projekt och undervisningsaktiviteter i förskolans praktik. MåLGRUPP Personal i förskolan MÅL Att ge personalen i förskolan ökad kunskap om vikten av att arbeta medvetet med naturvetenskap och teknik i förskolans verksamhet samt några verktyg för att förverkliga arbetssättet. INNEHÅLL OCH UPPLÄGG Utbildningen består av en film på 84 min samt ett antal diskussionsfrågor som tas upp i filmen. I filmen ges tillfällen för att pausa och samtala kring eller reflektera över frågorna. I filmen behandlas bland annat följande: • Vad är naturvetenskap och teknik? Begrepp och definitioner • Lpfö 18 om naturvetenskap och teknik • Naturvetenskapens förhållningssätt, arbetsformer, arbetssätt och begrepp • Attityder till och kunskap om naturvetenskap och teknik: Vad säger forskningen? Vilken kunskap behöver jag som pedagog ha för att undervisa och vilken kunskap ska barnen få med sig? • Naturvetenskap och teknik i förskoleverksamhetens vardagssituationer – kropp och knopp • Möjliga projektområden samt projektdemonstrationer • Förslag på arbetsgång och problemlösningsprocess. Det är möjligt att genomföra hela utbildningen på en förmiddag, men den kan också genomföras under en längre tid. Utbildningen lämpar sig bra för arbete i grupp, men det är också möjligt att som enskild person gå utbildningen. För en fördjupande process finns möjlighet att arbeta med artikelläsning genom Förskoleforum både som för- och efterarbete. Förskoleforum ingår inte, utan köps separat. LITTERATURTIPS Alatalo, Tarja, Johansson, Annie-Maj (2021). Språkstimulerande undervisning i naturvetenskap och teknik. Upplaga 1 Lund: Studentlitteratur Almström, Marianne, m.fl. (2018). Naturvetenskapliga experiment – för förskolan och de tidiga skolåren. Upplaga 1 Lund: Studentlitteratur Dahlbeck, Per, m.fl. (2018). Förskolans arbete med naturvetenskap och teknik. Upplaga 1 Lund: Studentlitteratur Lagerholm, Karin (2009). Naturvetenskapliga experiment för yngre barn. Upplaga 2 Lund: Studentlitteratur SÅ HÄR KÖPER DU PRODUKTEN Beställ och aktivera ditt digitala utbildningspaket direkt på webben. Köp av ett paket gäller för en deltagare. Antalet köpta paket ska motsvara det antal personer som ska delta i utbildningen och antalet genererade koder motsvarar antalet köpta paket. Giltighetstiden för en kod är 6 månader från aktivering om inget annat överenskommits i separat avtal med säljare. Om ni är 10 eller fler deltagare kan du be om en offert för ett rabatterat pris. Det gör du enkelt genom att fylla i dina uppgifter det formulär som automatiskt visas när du klickar i 10 personer eller fler i beställningsrutan. Vid frågor kontakta uppdragsutbildning@studentlitteratur.se.

Stäng
 ;