Sverige
Privatperson Logga in

Solid Gold

Stötta dina elever att nå längre med Solid Gold

Ge eleven både stöd och utmaning att utveckla det engelska språket. Med aktuella ämnen, engagerade texter och utmanande övningar bjuder Solid Gold in eleverna till diskussion, interaktion och kommunikation. Solid Gold är avsedd för Engelska 5, 6 och 7 på gymnasiets högskoleförberedande program och motsvarande nivåer inom vuxenutbildningen. Med fokus på språkutveckling och kunskaper om den engelsktalande världen ger Solid Gold eleverna en inblick i levnadsförhållanden, sociala frågor och kulturella aspekter i länder där engelska talas.


I juni 2021 uppdateras Solid Golds lärarpaket med koppling till nya ämnesplanen i engelska.

Prova fritt i 6 månader

Beställ kostnadsfria provexemplar och prova de digitala läromedlen, som ingår i elevpaketen, fritt i hela 6 månader.

Kontakta oss

Vill du ha en genomgång av Solid Gold?

Önskar du en genomgång av läromedlet och tips på hur du kan använda det fullmatade digitala materialet i din undervisning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!

SOLID GOLD 1

Solid Gold 1 för Engelska 5 är liksom de övriga delarna i serien en tematiskt indelad allt-i-ett-bok med texter, övningar och en omfattande Resource Section innehållande stöd för elevernas egna språkliga produktion. Texterna är omsorgsfullt utvalda och representerar en mängd olika genrer. Vid texterna presenteras författarna till dem, och urvalet täcker den engelsktalande världen. 

SOLID GOLD 2

Solid Gold 2 för Engelska 6 tar vid där Solid Gold 1 slutar. De olika kapitlen låter eleverna läsa om och reflektera över bland annat kommunikation, konsumtion och konstformer. Filmerna i Solid Gold in the Spotlight ger utmärkta möjligheter att träna på förståelsen av naturligt talad engelska. I nio filmer presenteras personligt hållna anekdoter med koppling till varje kapitels tema.

SOLID GOLD 3

Solid Gold 3 är ett läromedel för Engelska 7 och innehåller därför texter av mer teoretisk och vetenskaplig karaktär. I Resource Section lär sig eleverna att anpassa sin språkliga nivå i förhållande till syfte, mottagare och situation. Tolv betydande författare presenteras och kopplat till dessa porträtt finns uppgifter som syftar till romanläsning och litteraturanalys. 

Digitalt läromedel och bok i smarta paket

För att skapa de bästa förutsättningarna för ett varierat lärande ingår både det digitala läromedlet och den tryckta elevboken i Solid Golds elevpaket. Paketets delar samverkar så att eleven kan använda rätt verktyg till respektive moment. I det digitala läromedlet finns inlästa texter som förbereder eleven på att möta talad engelska från olika delar av världen. De interaktiva övningarna ger direkt återkoppling och låter eleven självständigt öva glosor och grammatik. Den tryckta elevboken ger en god struktur och överblick över innehållet. Här tränas eleven i att läsa och skriva många olika typer av texter. Med Solid Golds elevpaket kan du som lärare känna dig trygg i att dina elever har allt de behöver för att nå kursmålen.

Klicka på respektive titel här nedanför för att läsa mer.

Solid Gold 1

Solid Gold 2

Solid Gold 3

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer