Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Pyramid

En ny chans att lyckas med matematiken

Matematiska missförstånd från tidig inlärning kan orsaka svårigheter i många åldrar, och ytlig förståelse ger problem när matematiken bli mer komplex. Pyramid – matematik från grunden är en serie böcker som ger verktyg för en grundläggande och fördjupad förståelse inom matematik. Böckerna behandlar matematik från grundskolan men med ett tilltal som passar elever i högstadiet och på gymnasiet, studerande på Komvux och folkhögskola samt pedagogisk personal i fortbildning.

Böckerna innehåller förklarande texter för fördjupad förståelse och ett stort antal övningar. Filmer, digitala övningar och test ger ett bra komplement till teorin och övningarna i boken. Böckerna lämpar sig för dig som vill repetera, bli säkrare på grundläggande räkning och få fördjupad begreppsförståelse. De passar också som förberedelse för högskolestudier.

Pyramid 1 – De fyra räknesätten

Den första boken handlar om addition, subtraktion, multiplikation och division med talen 0, 1, 2, 3 och så vidare (de naturliga talen), strategier vid huvudräkning såväl som skriftlig räkning samt samband mellan de olika räknesätten. Räknelagarna förklaras och används som strategier vid huvudräkning.

Pyramid 2 – Bråk, procent och negativa tal

Den andra boken handlar om tal i bråkform, tal i decimalform, procent och negativa tal. Boken behandlar såväl huvudräkning som skriftlig räkning och visar hur olika räknelagar kan användas vid mer komplexa beräkningar.

Pyramid 3 – Algebra

Den tredje boken handlar om matematiska uttryck som innehåller både siffror och bokstäver. Den förklarar hur matematiska formler, ekvationer, funktioner och grafer kan användas för att uttrycka samband och relationer. Boken presenterar också kvadratrötter och potenser och visar hur siffror och bokstäver kan användas för att beskriva mönster inom matematiken.


Författarna bakom serien

Christian Bennet

Författare och fil.dr i teoretisk filosofi med doktorskompetens även i matematik.

Författarna bakom serien

Madeleine Löwing

Fil.dr i matematikämnets didaktik med mångårig erfarenhet av lärarutbildning och kompetensutveckling.