Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Maxa språket

Sfi B

Maxa språket vänder sig till sfi-elever i kurs B på studieväg 2. Läromedlets mångsidighet hjälper dem att utveckla alla färdigheter som behövs för att uppnå en god grundläggande nivå i svenska språket. Fokus ligger på det talade språket. I alla kapitel finns en uttalsskola där eleverna får arbeta med uttal och betoning.

Elevboken

Varje kapitel har ett tema som är aktuellt för vuxna elever och som skapar en god språklig grund för att kunna etablera sig i Sverige. I de olika kapitlen får de möta nya personer och situationer som är relevanta för förståelse av livet i Sverige. 

Alla kapitel har en tydlig struktur. Här finns texter med läsförståelseövningar, ordkunskap som befästs genom olika övningar, uttalsskola med svenskans olika språkljud och ordbetoning, grammatiklektioner i en kontext, samtalsövningar, hörförståelseövningar och olika typer av skrivövningar. 

Det digitala läromedlet

I det digitala läromedlet kan eleverna lyssna på uttalet av orden som tas upp i uttalsskolan och öva på sitt eget uttal. Här finns också alla texter inlästa med textföljning. 

Eleverna får även möjlighet att öka sitt ordförråd genom att göra de övningar som hör till varje kapitel. De kan även ta del av grammatikgenomgångar i form av korta filmer. 

Det digitala läromedlet gör det möjligt för eleverna att arbeta i sin egen takt och repetera de olika momenten för att utveckla sina språkkunskaper. De kan använda läromedlet både i skolan och hemma. Målen med kapitlen och de färdigheter som krävs är tydliga och eleverna kan efter varje kapitel gör en utvärdering av sina kunskaper.

För att utveckla den digitala kompetensen finns övningar där eleverna själva ska söka efter information på nätet eller använda digitala hjälpmedel i ett sammanhang.