Sverige
Privatperson Logga in

Människans texter

Utmana eleverna och låt dem fördjupa sina kunskaper med hjälp av Människans texter för Svenska 1, 2 och 3.


Människans texter Språket, Litteratur och Antologin

Människans texter har etablerat sig som det självklara valet för att kunnigt och utförligt täcka hela svenskämnets behov i Svenska 1, 2 och 3. Serien består av tre delar: Språket, Litteraturen och Antologin. Dessa tre delar hänger samman och hänvisar till varandra, men kan också användas var för sig vilket innebär en stor flexibilitet för lärare och elever. För att skapa de bästa förutsättningarna för ett varierat lärande ingår både det digitala läromedlet och den tryckta boken i Människans texters elevpaket.

 

Människans texter Svenska 1

Människans texter Svenska 1 är en allt i ett-bok som täcker kursens såväl språkliga som litterära moment. Här finner du och dina elever fylliga kapitel om olika slags texter och studiekompetens, retorik och skrivprocess, tala och lyssna, argumenterande texter, språkriktighet, språksociologi, grundläggande grammatik samt om referat och praktiska texter. I alla kapitel finns rikligt med övningar. Det finns även mönster för olika slags texter och exempel på hur eleverna kan arbeta med texter.

 

Människans texter Litteraturens väg till idag

Litteraturens väg till idag tar ett helhetsgrepp på litteraturstudier för gymnasiet. Det första kapitlet täcker in litteraturens utveckling genom historien, från forntiden fram till idag. Uppdelningen är baserad på en klassisk genreindelning av epik, lyrik och dramatik och sätter berättelser, dikter och pjäser i historisk kontext. Varje epok följs av repetitionsfrågor och fördjupningsfrågor som följer Skolverkets krav på utveckling av läsförståelse, förmåga att sätta texter i sammanhang och utveckling av kunskaper om stilar, genrer och tongivande författarskap.

 

Människans texter

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer