Sverige
Privatperson Logga in
Äventyr i förskoleklassen

Äventyr i förskoleklassen

– ämnesövergripande undervisning förpackat i allt-i-ett-paket

Äventyr i förskoleklassen är ett heltäckande läromedel från Finland. En berättelse om Vildfikonens förskoleklass och en berättelse om fyra myrors matematikäventyr kombinerat med en strukturerad inlärningsgång i svenska och matematik gör undervisningen spännande och utvecklande för både dig och dina elever. Lägg till ett lekfullt inslag av engelska så kan äventyret börja!

Vändbar elevbok

Elevpaket med vändbar arbetsbok ger flexibilitet

Den tryckta elevboken är vändbar. Från en hållet presenteras en arbetsgång för språkarbete i åtta kapitel. Vänd på boken så hittar du matematikdelen - enkelt och smidigt för eleven.

I språkdelens åtta kapitel tränas språklig medvetenhet och versala bokstäver. Varje kapitel i språkarbetet inleds med en detaljrik samtalsbild med tillhörande berättelse och uppgifter i form av att tolka bildens innehåll, arbete med ramsor och meningar samt en läsuppgift för de elever som kan läsa. Därefter följer tre uppslag med uppgifter som tränar språklig medvetenhet, visuella övningar samt att forma versala bokstäver. Digitala övningar ger eleverna möjlighet att lyssna på berättelserna, öva på att para ihop ljud med bild och att identifiera versala bokstäver. Avsnittet med svenska omfattar 65 sidor.

Även matematikavsnittet inleds med en samtalsbild och berättelse. Elevernas egna erfarenheter knyts ihop med samtal och gemensamt utforskande. Matematikavsnittet omfattar 31 sidor. 

Fullmatat lärarpaket

Fullmatat lärarpaket ger stöd och inspiration

Den tryckta lärarhandedningen innehåller lektionsplaneringar för svenska och matematik och förslag till aktiviteter, rörelselekar samt tips till skapande arbete. Lektionsplaneringarna genomsyras av användandet av digitala verktyg, utomhuspedagogik samt träning i sociala färdigheter. De digitala resurserna innehåller inlästa berättelser, samtalsbilderna ur elevboken som förberedda genomgångar samt kopieringsunderlag.

Prisat läromedel

Den finska utgåvan av Äventyr i förskoleklassen belönades 2017 med ett BELMA-pris i silver (Best European Learning Materials Awards) i kategorin "Early childhood education and first years of compulsory primary education".

Provexemplaret till Äventyr i förskoleklassen ger dig tillgång till både elevpaket och lärarpaket.

Läs mer om provexemplaret

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer