Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Tilldela digitalt läromedel med licenslänk

Letar du efter din aktiveringskod? Aktiveringskoderna har ersatts med licenslänkar för att ge dig som användare bättre användarupplevelse av våra digitala läromedel.

Licenslänken levereras i ett mejl till den e-postadress som angavs vid köpet. Licenslänken leder dig till minbokhylla.studentlitteratur.se där du kommer att tilldela licensen till det konto som ska använda licensen. Tänk på att även titta i inkorgen för din skräppost om du inte hittar mejlet med licenslänk, ibland kan det hamna här. 

Som lärare kan du välja mellan att tilldela en licens direkt till din egen Min bokhylla eller att lägga till licenser till en skola du arbetar på. Skolans licenser kan hanteras av administratörer och lärare i skolenhetens administrationsdel av Min bokhylla. Där administrerar ni användare och licenser och får en god överblick över alla digitala läromedel som skolan har från Studentlitteratur.

Skola som har köpt licenser

Om du har genomfört en beställning för din skolas räkning och fått en licenslänk skickad till dig är det viktigt att licenserna nu hamnar på din skolenhet. Detta för att ni inom skolenheten ska kunna flytta licensen mellan användare under licensens giltighetstid. 

Gör så här:

1. Logga in på minbokhylla.studentlitteratur.se. Har du inget konto så skapar du ett.

2. Kontrollera att du är kopplad till den skolenhet som har gjort köpet av licenser. Är du inte kopplad till en skolenhet så väljer du den skolenhet du tillhör och ber om tillgång. Först när du har blivit godkänd av skolenhetens administratör kan du koppla licenser till skolenheten.

3. Klicka på licenslänken i ditt mejl och koppla licenserna till skolenheten. Du hittar nu licenserna under Administration – Licenser.
minbokhylla_licenser.jpg


4. Du ska nu välja vem inom skolenheten som ska ha tillgång till licensen. Under Administration – Licenser väljer du den produkts licens som du vill tilldela till en användare. Tänk på att personen som ska använda licensen måste vara kopplad till din skolenhet. 
minbokhylla_licenssida.jpg


5. Välj Hantera licenser och därefter den användare som ska få tillgång till en licens. 
minbokhylla_hanteralicenser.jpg

 

Privatperson som har köpt licens

Om du själv har köpt en digital licens och fått en licenslänk skickad till dig ska denna nu kopplas till ditt konto i Min bokhylla. 

Gör så här:

1. Logga in på minbokhylla.studentlitteratur.se. Har du inget konto så skapar du ett.

2. Klicka på licenslänken i ditt mejl och koppla licensen till dig själv.

3. Du har nu tillgång till licensen och det digitala läromedlet finns i Min bokhylla.