Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Matteglädje för hela lågstadiet!

Matteblixt är en matematikserie som fokuserar på att skapa matteglädje genom positiv pedagogik och många spel. Varje lektion lyfter och bekräftar elevernas styrkor; uthållighet, samarbetsförmåga, engagemang och kreativitet. Givetvis ingår allt för att möjliggöra en varierad undervisning - tryckt material, ett komplett digitalt läromedel med självrättande övningar, repetitionsövningar m.m. samt vårt mycket populära spelifierade läromedel Tomoyo.

Matteblixt skapar självförtroende, matteglädje och ger känslan att lyckas – som en dröm för alla mattelärare och elever!

Förståelse i fokus

Matteblixt är en mångsidig matematikserie som lägger en stabil grund genom att fokusera på baskunskaper. Eleverna arbetar i lugn takt och varje matematiskt moment belyses på flera olika sätt för att möjliggöra en hög grad av förståelse. Eleverna får sällskap av figurerna Pi och Uppsnapparen som uppmuntrar och förklarar.

Kika närmare på elevpaketet

Elever och lärare som har kul på lektionen

En känsla av att lyckas

Matteblixt bekräftar elevens positiva beteenden som uthållighet, samarbetsförmåga, engagemang och kreativitet. Genom ett elevaktivt arbetssätt får eleven möjlighet att gnugga sina geniknölar, utforska, ta initiativ och våga testa olika strategier. När eleven reflekterar över de använda strategierna utvecklas elevens tilltro till sina förmågor och sitt matematiska arbetssätt.

Varva med spel och aktiviteter

Matematiskt innehåll och nya insikter tränas och befästs på ett lustfyllt och motiverande sätt då arbetet i elevboken varvas med laborativa uppgifter, aktiviteter, paruppgifter och spel. Till varje elevbok medföljer ett kuvert med laborativt material som ska vara lättillgängligt för det konkreta arbetet i klassrummet. 

I Matteblixt tränas även elevens styrkor; uthållighet, samarbetsförmåga, engagemang och kreativitet

Ge eleverna möjlighet att upptäcka sina styrkor och älska matematik!

I Matteblixt utvecklas och bekräftas elevernas styrkor, så som uthållighet, samarbetsförmåga, engagemang och kreativitet. Det stärker elevernas självförtroende och lyfter positiva beteenden. Det hjälper dem att lyckas, och det ger dem de bästa förutsättningarna att älska matematik! 

Kommande delar

  • Matteblixt 2a KOMMER NU HT24
  • Matteblixt 2b VT25

  • Matteblixt 3a HT25
  • Matteblixt 3b VT26


Matteblixt åk 1–3Beställ åk 1 idag! - 2b kommer till hösten

Elevpaket

Lärarpaket