Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Socialt arbete i civilsamhället

- aktörer, former och funktioner

Skickas följande arbetsdag

Socialt arbete har sin givna plats i det civila samhällets organisationer. Författarna till denna antologi har arbetat med forskningsprojekt som rör den ideella sektorns roll, funktion och status i ett föränderligt välfärdssamhälle, där konsekvenserna för det sociala arbetet och för olika brukargrupper är av särskilt intresse. Boken ger en bred bild av socialt arbete i civilsamhället, som både ”röst” och ”service”, i olika grad av organiserade former. Här synliggörs både vad vi kallar ”Vi-fö...

Läs mer

Socialt arbete har sin givna plats i det civila samhällets organisationer. Författarna till denna antologi har arbetat med forskningsprojekt som rör den ideella sektorns roll, funktion och status i ett föränderligt välfärdssamhälle, där konsekvenserna för det sociala arbetet och för olika brukargrupper är av särskilt intresse. Boken ger en bred bild av socialt arbete i civilsamhället, som både ”röst” och ”service”, i olika grad av organiserade former. Här synliggörs både vad vi kallar ”Vi-för-dem”-organisationer som har hemlöshet, vård och arbetsträning på sin agenda, liksom ”Vi-för-oss”-organisationer såsom kvinnojourer och verksamheter som samlar människor med psykisk skörhet eller annan funktionsvariation. Även det myndighetsbaserade sociala arbetet relaterar till det civila samhället. Brukarorganisationer inbjuds till samverkan, och medborgare ges uppdrag att verka i ett myndighetsdefinierat, men frivilligt, socialt arbete. Här beskrivs också hur socialarbetare som yrkeskår nyttjar det civila samhället som arena för att driva på myndigheternas insatser. Det civila samhället rymmer mångas engagemang. Detta har inte minst blivit tydligt i de senaste årens flykting- och integrationsfrågor vilket avspeglas i kapitlen. Boken presenterar även relevanta teoretiska perspektiv. Boken vänder sig till dem som studerar socialt arbete och andra samhällsvetenskapliga ämnen. En väl så viktig läsargrupp är de som arbetar med eller är engagerade inom det civila samhällets organisationer.

Stäng

Antologins 12 kapitel beskriver på ett mycket överskådligt sätt ämnen som samverkan och styrning såväl som socialarbetares mobilisering.

Den här boken är ett välkommet tillskott som kursbok inom Socionomutbildningen i Sverige /…/Boken rekommenderas varmt för läsning för den som är nyfiken och vill lära mer om aktörer, former och funktioner.

Information

Översättare:

Caroline Björklund

ISBN:

9789144116969

Utgivningsår:

2017

Artikelnummer:

39464-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

304

Författare

 ;