Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Samtal som förändrar

En guide till ACT i praktiken

Skickas följande arbetsdag

Hur kan vi samtala om och ta oss an de livserfarenheter och svårigheter som gör att människor söker psykologisk hjälp? Och hur kan vi hjälpa våra klienter att släppa taget om kampen mot lidande och i stället välja att sträva efter ett rikt och meningsfullt liv? Det finns en stor mängd böcker om Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Samtal som förändrar är dock den första boken i Sverige som presenterar ACT som modell och som är skriven direkt för svenska läsare. Här får du som behandlare ...

Läs mer

Hur kan vi samtala om och ta oss an de livserfarenheter och svårigheter som gör att människor söker psykologisk hjälp? Och hur kan vi hjälpa våra klienter att släppa taget om kampen mot lidande och i stället välja att sträva efter ett rikt och meningsfullt liv? Det finns en stor mängd böcker om Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Samtal som förändrar är dock den första boken i Sverige som presenterar ACT som modell och som är skriven direkt för svenska läsare. Här får du som behandlare en introduktion till ACT och rikligt med kliniska exempel och övningar. De grundläggande begreppen introduceras och de bärande principerna beskrivs. Du får en genomgång av kärnprocesserna i ACT samt exempel på hur dessa processer utspelar sig i den terapeutiska verkstan. Du får också följa med i olika samtal som demonstrerar kärnprocesserna, lära dig att konceptualisera, att skapa flexibilitetsprofiler, hur du använder metaforer samt en rad tumregler för att få dina samtal att fungera. Författaren ger en mängd förslag på vad du ska göra - och vad du ska undvika - när du vill skapa samtal som förändrar. Boken vänder sig till terapeuter och behandlare men också till alla som i sin professionella roll arbetar med samtal som förändrar. Just Rikkes personliga och levande stil gör boken till givande läsning även för den som redan är väl bekant med ACT. Här finns många, ibland överraskande, sätt att illustrera mänskliga dilemman.” - Niklas Törneke ur bokens förord.

Stäng
Mindfulness till musik

I denna övning blir du guidad igenom en musikalisk resa där du får träna på att rikta din uppmärksamhet emot olika delar av ljudbilden.

Filer

Boken visar på ett tydligt och välskrivet sätt metodens användbarhet.

Bästa ACT-bok jag läst och då har jag ändå hängt med de senaste 20 åren och läst åtskilligt av både prominenta och mindre prominenta kontextualister. Du lyckas klargöra precis allt och göra det till handfasta redskap. Vilken bok att ha i undervisning! Och jäklar vad du gör ACT tillgängligt och något som känns kul att hålla på med. Och som tårarna kom när jag läste dialogen på sid 150-156. Jag vattnar dig med bubblande champagne!

Bokens exempel med dialoger mellan samtalsledare och klient ger mig praktisk hjälp och motiverar mig att arbeta med ACT. Även då jag kör fast med en klient så styrker Samtal som förändrar mig att komma vidare med sina praktiska exempel. Bokens absoluta styrka är Rikkes närvaro i boken. Samtal som förändrar är som en handledning med Rikke både i praktik och teori. Helt klart en av de bästa ACT böcker som jag läst.

Information

Författare:

Rikke Kjelgaard

Illustratör:

Hanna Burnesson

ISBN:

9789144124902

Utgivningsår:

2021

Artikelnummer:

39878-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

308
 ;