Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Psykoterapi

De sex grundläggande kompetenserna

Skickas följande arbetsdag

Denna bok handlar om psykoterapi. Den skiljer sig dock från många andra metodböcker i ämnet genom att den inte utgår från en specifik inriktning, metod eller skolbildning. I stället beskrivs sex empiriskt grundade kärnkompetenser som, oavsett inriktning, är gemensamma för det goda kliniska arbetet. Boken presenterar dessa kärnkompetenser och hur de kan utvecklas under hela den psykoterapeutiska karriären. De handlar om: • att kunna tillämpa en teoretiskt övergripande, sammanhållen förklari...

Läs mer

Denna bok handlar om psykoterapi. Den skiljer sig dock från många andra metodböcker i ämnet genom att den inte utgår från en specifik inriktning, metod eller skolbildning. I stället beskrivs sex empiriskt grundade kärnkompetenser som, oavsett inriktning, är gemensamma för det goda kliniska arbetet. Boken presenterar dessa kärnkompetenser och hur de kan utvecklas under hela den psykoterapeutiska karriären. De handlar om: • att kunna tillämpa en teoretiskt övergripande, sammanhållen förklaringsmodell för personlighetsutveckling • och psykopatologi • att kunna skapa och bevara en god terapeutisk relation • att ha en modell för klinisk bedömning och konceptualisering • att genomföra själva behandlingen och att använda strategier och interventioner • att kunna avsluta och evaluera behandlingen • att vara medveten om intersektionalitet samt kulturella och etiska aspekters påverkan i psykoterapi. Psykoterapi - de sex grundläggande kompetenserna riktar sig till blivande psykoterapeuter under olika faser av sin utbildning i psykoterapi, blivande psykologer samt till kliniskt verksamma psykologer och psykoterapeuter. Den kan också fungera som stöd och inspiration för lärare och handledare i psykoterapi.

Stäng

Åskådliggörandet av kompetenserna som återfinns inom olika terapiinriktningar, exempelvis KBT och IPT, gör att boken sannolikt kommer att inspirera både de under utbildning och de sedan länge yrkesverksamma.

Vilken fantastisk bok!! Under min basutbildning i psykoterapi har jag tänkt att det borde finnas en bok som tar nybörjarna steg-för-steg in i psykoterapiskrået. Det har inte funnits nån sån bok förrän nu. Denna bok fyller verkligen ett behov.

kommer helt rätt i tid och innehåller ett perspektiv som diskuteras mycket internationellt. Det integrativa perspektivet är nödvändigt för att förhindra begränsningen i en enda metodinriktning. Boken kommer att vara en ögonöppnare för många och jag hoppas den blir ett standardverk på alla psykoterapiutbildningar.

Jag önskar att er bok hade funnits när jag började min psykoterapeutbana. Den fångar på så ett enkel, lätt förståligt och mycket tydligt sätt något som är verkligen komplext. Jag tycker att ni fångat det centrala, satt det i ett sammanhang och gjort det begripligt på ett väl strukturerat sätt. Modellen över de 6 kärnkompetenserna var verkligen hjälpsam för mig som läsare. Det var också roligt att läsa beskrivningar utifrån olika teoretiska modeller, vilket gör att man enkelt för en helhetsbild över psykoterapifältet. Boken borde finnas med som en introduktion på alla grundutbildningar i psykoterapi men är också läsvärd för mer erfarna psykoterapeuter.

Information

ISBN:

9789144117607

Utgivningsår:

2020

Artikelnummer:

39499-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

380
 ;