Sverige
Privatperson Logga in

Psykoterapi

De sex grundläggande kompetenserna

Skickas följande arbetsdag

339 kr

exkl moms

Läs mer Stäng

Denna bok handlar om psykoterapi. Den skiljer sig dock från många andra metodböcker i ämnet genom att den inte utgår från en specifik inriktning, metod eller skolbildning. I stället beskrivs sex empiriskt grundade kärnkompetenser som, oavsett inriktning, är gemensamma för det goda kliniska arbetet. Boken presenterar dessa kärnkompetenser och hur de kan utvecklas under hela den psykoterapeutiska karriären. De handlar om: • att kunna tillämpa en teoretiskt övergripande, sammanhållen förklari...

Åskådliggörandet av kompetenserna som återfinns inom olika terapiinriktningar, exempelvis KBT och IPT, gör att boken sannolikt kommer att inspirera både de under utbildning och de sedan länge yrkesverksamma.

Vilken fantastisk bok!! Under min basutbildning i psykoterapi har jag tänkt att det borde finnas en bok som tar nybörjarna steg-för-steg in i psykoterapiskrået. Det har inte funnits nån sån bok förrän nu. Denna bok fyller verkligen ett behov.

kommer helt rätt i tid och innehåller ett perspektiv som diskuteras mycket internationellt. Det integrativa perspektivet är nödvändigt för att förhindra begränsningen i en enda metodinriktning. Boken kommer att vara en ögonöppnare för många och jag hoppas den blir ett standardverk på alla psykoterapiutbildningar.

Jag önskar att er bok hade funnits när jag började min psykoterapeutbana. Den fångar på så ett enkel, lätt förståligt och mycket tydligt sätt något som är verkligen komplext. Jag tycker att ni fångat det centrala, satt det i ett sammanhang och gjort det begripligt på ett väl strukturerat sätt. Modellen över de 6 kärnkompetenserna var verkligen hjälpsam för mig som läsare. Det var också roligt att läsa beskrivningar utifrån olika teoretiska modeller, vilket gör att man enkelt för en helhetsbild över psykoterapifältet. Boken borde finnas med som en introduktion på alla grundutbildningar i psykoterapi men är också läsvärd för mer erfarna psykoterapeuter.

Information

ISBN:

9789144117607

Utgivningsår:

2020

Artikelnummer:

39499-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

380

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer