Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Autentisk

Om självkännedom, självbestämmande och autentiskt liv

Skickas följande arbetsdag

Varför är vissa människor mer autentiska än andra? När är man sitt sanna själv? Hur formas autenticitet? I västvärlden i dag kan individen i större utsträckning än någonsin tidigare bestämma över sin identitet och fatta beslut om sitt liv. Detta skapar ett behov av ökad självkännedom och autenticitet. Denna bok handlar om hur individer kan öka sin självkännedom, stärka sin identitet och leva ett mer autentiskt liv. Den teoretiska delen av boken inleds med ett historiskt perspektiv på autenti...

Läs mer

Varför är vissa människor mer autentiska än andra? När är man sitt sanna själv? Hur formas autenticitet? I västvärlden i dag kan individen i större utsträckning än någonsin tidigare bestämma över sin identitet och fatta beslut om sitt liv. Detta skapar ett behov av ökad självkännedom och autenticitet. Denna bok handlar om hur individer kan öka sin självkännedom, stärka sin identitet och leva ett mer autentiskt liv. Den teoretiska delen av boken inleds med ett historiskt perspektiv på autenticitet som samhällsideal i västerländska demokratier. Därefter följer en genomgång av psykologisk forskning om autenticitet, med fokus på bland annat autentisk personlighet, autentiska motiv och autentiska relationer. I den kliniska delen presenteras olika teorier som bidragit till förståelsen av autenticitetsproblematik inom psykoterapi. Vidare visas hur den psykologiska kunskapen om autenticitet kan användas vid behandling av autenticitetsproblem hos en patient. Olika interventioner för ökad självkännedom, stärkt identitet och ett mer autentiskt liv presenteras. Boken vänder sig till studenter inom psykologi och andra ämnen som berör identitetsproblematik, men även till yrkesverksamma psykologer, psykoterapeuter, socionomer, pedagoger samt yrkesverksamma inom vården. Boken är även läsvärd för dig som är intresserad av begreppet autenticitet och som vill bli mer autentisk.

Stäng

Bokens innehåll och de terapeutiska interventionerna som beskrivs syftar inte till symtomlindring eller behandling av psykisk sjukdom, utan erbjuder ett mycket konkret och intressant grepp om den moderna människans vilsenhet. /…/ Bokens första del ägnas åt psykologisk teori och studier kring begreppet autenticitet, där även sociologiska och filosofiska inslag förekommer. Den är bred och tvärvetenskaplig, inte alltid lätt att hänga med i för någon som inte läser sådan litteratur till vardags, men blir ändå lättläst tack vare koncist format, relevanta tabeller, illustrationer och korta fallbeskrivningar.

Information

Författare:

Irena Makower

ISBN:

9789144153278

Utgivningsår:

2023

Artikelnummer:

44415-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

224
 ;