Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

KBT i omvårdnadsarbetet

- om meningsskapande i gemenskap (bok + digital produkt)

Skickas följande arbetsdag

Alla sjuksköterskor arbetar med hälsofrämjande och vårdande samtal av olika slag. Denna bok är den första som beskriver hur KBT kan vidga sjuksköterskans repertoar i mötet med patienten. I fokus står sjuksköterskans och patientens gemensamma arbete, som beskrivs som en meningsskapande process där patienten kan utveckla sin förmåga att hantera utmaningar och problem i livet. Boken innehåller teoretiska texter som placerar KBT i ett omvårdnadssammanhang. Dessa kombineras med beskrivningar av ol...

Läs mer

Alla sjuksköterskor arbetar med hälsofrämjande och vårdande samtal av olika slag. Denna bok är den första som beskriver hur KBT kan vidga sjuksköterskans repertoar i mötet med patienten. I fokus står sjuksköterskans och patientens gemensamma arbete, som beskrivs som en meningsskapande process där patienten kan utveckla sin förmåga att hantera utmaningar och problem i livet. Boken innehåller teoretiska texter som placerar KBT i ett omvårdnadssammanhang. Dessa kombineras med beskrivningar av olika metoder och tekniker från KBT-området, övningsuppgifter och reflektionsrutor. Till boken hör även en webb med kompletterande material. Boken vänder sig främst till sjuksköterskor och sjuksköterskestuderande, men även andra yrkeskategorier som arbetar med samtal kan ha behållning av boken. Den kan också läsas av KBT-terapeuter som handleder omvårdnadspersonal och som vill öka sin förståelse för det vårdvetenskapliga perspektivet.

Stäng

Den är föredömligt pedagogiskt upplagd, med möjligheter att på webben hitta kompletterande övningar och arbetsblad, och regelbundet återkommer en ruta med uppmaningen att reflektera över förekommande begrepp. Avslutningsvis finns en fyllig referenslista och ett sakregister. En djup respekt för de mentala processerna och den mänskliga komplexiteten svävar över texten.

Information

Författare:

Lena Wiklund Gustin

ISBN:

9789144059075

Utgivningsår:

2012

Artikelnummer:

33669-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

378

Digital produkt

Giltighetstid från aktivering:

60 mån
 ;