Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Motiverande samtal inom hälso- och sjukvård

Att hjälpa människor att ändra beteende

Skickas följande arbetsdag

Författarna till boken är ledande portalfigurer inom området. Tillsammans har de utvecklat många av de viktigaste grundprinciperna för motiverande samtal (MI). Innehållet ger läsaren heltäckande vägledning till MI och denna nya upplaga har omarbetats helt för att återspegla viktiga framsteg och för att göra metoden ännu mer tillgänglig. Även vid mycket korta besök kan MI användas för att skapa tillit, fastställa patienters mål, identifiera orsaker till ambivalens och ge vägledning om åtgärder...

Läs mer

Författarna till boken är ledande portalfigurer inom området. Tillsammans har de utvecklat många av de viktigaste grundprinciperna för motiverande samtal (MI). Innehållet ger läsaren heltäckande vägledning till MI och denna nya upplaga har omarbetats helt för att återspegla viktiga framsteg och för att göra metoden ännu mer tillgänglig. Även vid mycket korta besök kan MI användas för att skapa tillit, fastställa patienters mål, identifiera orsaker till ambivalens och ge vägledning om åtgärder i positiv riktning. Genom exempel, råd och fallbeskrivningar visar författarna hur metoden kan integreras på olika sätt i hälso- och sjukvård för att hjälpa personer till bättre hälsa. Nytt i andra upplagan är: • En omstrukturering kring den nuvarande fyrprocessmodellen (engagera, fokusera, framkalla och planera). • Lärdomar från författarnas pågående kliniska arbete och MI-utbildningar. • Nya kapitel om rådgivning, korta konsultationer, integrering ​av MI med kartläggning, MI i grupp och effektivisering av konsultationer via telefon. • Utökade fallbeskrivningar, ”prova detta”-övningar och reflektioner från yrkesverksamma. Boken riktar sig till all hälso- och sjukvårdspersonal samt till studerande inom motsvarande utbildningar på universitets- och högskolenivå. Den kan också med fördel användas inom verksamheter som socialtjänst, missbruksvård och kriminalvård, där målet är att hjälpa människor att förändra sitt beteende.

Stäng

Texten är välskriven, har utmärkt pedagogik, känns personlig och vägleder läsaren till metoden MI. Bevingade ord inför varje kapitel, intressanta fallbeskrivningar samt engagerande övningar gör helheten till ett rent läsarnöje. En stor eloge till översättaren.

Information

Översättare:

Helene Sandström

ISBN:

9789144160481

Utgivningsår:

2009

Revisionsår:

2023

Artikelnummer:

33244-02

Upplaga:

Andra

Sidantal:

248
 ;