Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer

Skickas följande arbetsdag

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer

Den här boken finns tillgänglig som e-bok på Studora.

På Studora kan du köpa tidsbegränsad åtkomst till denna och många andra e-böcker. Du får tillgång direkt och kan även ta del av tjänstens smarta studieverktyg.

Valt format

Hur orsakar mikroorganismer sjukdomar som matförgiftning, ebola, borrelia och bandmask? Och hur utnyttjas mikroorganismer som Saccharomyces, E.coli och probiotiska bakterier i matlagning, vid ölbryggning och i kroppens tarmsystem? Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer ger en god förståelse av olika mikroorganismer, deras tillväxt och funktioner och roll vid produktion av livsmedel. Bokens första del innehåller en ingående genomgång av den moderna systematiska bakteriologin o...

Hur orsakar mikroorganismer sjukdomar som matförgiftning, ebola, borrelia och bandmask? Och hur utnyttjas mikroorganismer som Saccharomyces, E.coli och probiotiska bakterier i matlagning, vid ölbryggning och i kroppens tarmsystem? Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer ger en god förståelse av olika mikroorganismer, deras tillväxt och funktioner och roll vid produktion av livsmedel. Bokens första del innehåller en ingående genomgång av den moderna systematiska bakteriologin och dessutom beskrivs virus, svampar, protozoer och parasiter. Andra delen ger en grundlig introduktion i produktion av livsmedel, mikrobiologiska risker och konserveringsmetoder och hur man kan arbeta med livsmedelssäkerhet så att mikroorganismer inte blir en hälsorisk. Boken är en översättning från danska och innehållet har anpassats efter svensk lagstiftning och svenska förhållande då exempelvis förekomsten av patogener till viss del skiljer sig mellan Sverige och Danmark. Denna tredje upplaga är uppdaterad och ingående reviderad. Bland annat finns nu avsnitt om biofilm och tarmens mikrobiota. Kapitlen om livsmedelssäkerhet har utvidgats så att det kan användas som uppslagsbok för livsmedelsföretag. Slutligen har boken fått en helt ny layout med illustrationer i färg. Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer lämpar sig för introducerande högskole- och universitetsstudier i ämnet, i första hand på utbildningar med livsmedelsanknytning. Den kan även med fördel användas som fortbildningslitteratur inom exempelvis livsmedelsindustrin.

Information

Författare:
Herluf Thougaard Rene Møller Madsen Julie Just Munch Anette Kamuk
Översättare:
Anna Blücher
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144160368
Utgivningsår:
2001
Revisionsår:
2023
Artikelnummer:
7449-03
Upplaga:
Tredje
Sidantal:
459

Författare

Herluf Thougaard

Herluf Thougaard, agronom, PhD, undervisar i mikrobiologi och bioteknologi på Slagteriskolen i Roskilde, avd. för laboratorie- och livsmedelsteknol...

Rene Møller Madsen

Rene Møller Madsen, bromatolog, arbetar som mikrobiolog hos Radiometer Medical. Han har under tidigare år undervisat i mikrobiologi vid Salgterisko...

Julie Just Munch

Julie Just Munch, veterinär, har arbetat vid Levnedsmiddelkontrollen i Kobenhavn och undervisar i mikrobiologi och bioteknologi på Erhvervsakademi ...

Anette Kamuk

Anette Kamuk, bromatolog, har arbetat på Novo Nordisk, Eurofins och Nutana, är nu lektor i mikrobiologi och livsmedel vid Professionshojskolen Absa...

 ;

Hur orsakar mikroorganismer sjukdomar som matförgiftning, ebola, borrelia och bandmask? Och hur utnyttjas mikroorganismer som Saccharomyces, E.coli och probiotiska bakterier i matlagning, vid ölbryggning och i kroppens tarmsystem? Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer ger en god förståelse av olika mikroorganismer, deras tillväxt och funktioner och roll vid produktion av livsmedel. Bokens första del innehåller en ingående genomgång av den moderna systematiska bakteriologin o...

Hur orsakar mikroorganismer sjukdomar som matförgiftning, ebola, borrelia och bandmask? Och hur utnyttjas mikroorganismer som Saccharomyces, E.coli och probiotiska bakterier i matlagning, vid ölbryggning och i kroppens tarmsystem? Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer ger en god förståelse av olika mikroorganismer, deras tillväxt och funktioner och roll vid produktion av livsmedel. Bokens första del innehåller en ingående genomgång av den moderna systematiska bakteriologin och dessutom beskrivs virus, svampar, protozoer och parasiter. Andra delen ger en grundlig introduktion i produktion av livsmedel, mikrobiologiska risker och konserveringsmetoder och hur man kan arbeta med livsmedelssäkerhet så att mikroorganismer inte blir en hälsorisk. Boken är en översättning från danska och innehållet har anpassats efter svensk lagstiftning och svenska förhållande då exempelvis förekomsten av patogener till viss del skiljer sig mellan Sverige och Danmark. Denna tredje upplaga är uppdaterad och ingående reviderad. Bland annat finns nu avsnitt om biofilm och tarmens mikrobiota. Kapitlen om livsmedelssäkerhet har utvidgats så att det kan användas som uppslagsbok för livsmedelsföretag. Slutligen har boken fått en helt ny layout med illustrationer i färg. Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer lämpar sig för introducerande högskole- och universitetsstudier i ämnet, i första hand på utbildningar med livsmedelsanknytning. Den kan även med fördel användas som fortbildningslitteratur inom exempelvis livsmedelsindustrin.

Information

Författare:
Herluf Thougaard Rene Møller Madsen Julie Just Munch Anette Kamuk
Översättare:
Anna Blücher
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144181417
Utgivningsår:
2001
Revisionsår:
2023
Artikelnummer:
7449-SB03
Upplaga:
Tredje

Författare

Herluf Thougaard

Herluf Thougaard, agronom, PhD, undervisar i mikrobiologi och bioteknologi på Slagteriskolen i Roskilde, avd. för laboratorie- och livsmedelsteknol...

Rene Møller Madsen

Rene Møller Madsen, bromatolog, arbetar som mikrobiolog hos Radiometer Medical. Han har under tidigare år undervisat i mikrobiologi vid Salgterisko...

Julie Just Munch

Julie Just Munch, veterinär, har arbetat vid Levnedsmiddelkontrollen i Kobenhavn och undervisar i mikrobiologi och bioteknologi på Erhvervsakademi ...

Anette Kamuk

Anette Kamuk, bromatolog, har arbetat på Novo Nordisk, Eurofins och Nutana, är nu lektor i mikrobiologi och livsmedel vid Professionshojskolen Absa...

 ;