Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Att lyckas med läkemedel

Skickas följande arbetsdag

Läkemedel är ett av sjukvårdens allra viktigaste verktyg för att bota, lindra och förebygga sjukdom. Att lyckas med läkemedel förklarar på ett strukturerat och lättillgängligt sätt principerna för hur man väljer läkemedel, hur man planerar och följer upp en läkemedelsbehandling och inte minst hur man avslutar den. Boken ger konkreta råd om individanpassning av läkemedel, dosering och uppföljning för att öka chanserna för en framgångsrik behandling. Att lyckas med läkemedel ger också värdefull...

Läs mer

Läkemedel är ett av sjukvårdens allra viktigaste verktyg för att bota, lindra och förebygga sjukdom. Att lyckas med läkemedel förklarar på ett strukturerat och lättillgängligt sätt principerna för hur man väljer läkemedel, hur man planerar och följer upp en läkemedelsbehandling och inte minst hur man avslutar den. Boken ger konkreta råd om individanpassning av läkemedel, dosering och uppföljning för att öka chanserna för en framgångsrik behandling. Att lyckas med läkemedel ger också värdefulla inblickar i t.ex. marknadsföring av läkemedel, miljöpåverkan av läkemedel och värdering av informationskällor kring läkemedel. Boken utgår från de grundläggande principerna inom klinisk farmakologi; evidensbaserad läkemedelsanvändning i sjukvården med fokus på risken kontra nyttan hos den enskilda patienten. Målgruppen är främst läkare under grundutbildning och fortbildning. Men innehållet är även relevant för blivande apotekare och farmaceuter, liksom för yrkesverksamma läkare, farmaceuter och sjuksköterskor med patientansvar i primärvård och specialistsjukvård.

Stäng

Detta är en ovanlig bok, och en ovanligt bra bok. Den är en kort och koncis och lättläst introduktion till allmän klinisk farmakologi för läkarstuderande. Något motsvarande finns såvitt jag vet inte tidigare publicerat på svenska. Alla yrkesverksamma läkare borde läsa den - det tar inte många timmar och det är väl använd tid.

Information

ISBN:

9789144084947

Utgivningsår:

2014

Artikelnummer:

36452-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

156
 ;