Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Penningtvätt och straffrätten

en handbok

Skickas följande arbetsdag

I Sverige motverkas penningtvätt genom två olika regelverk: Det ena finns i penningtvättslagen, en administrativ lagstiftning med krav på verksamhetsutövare inom vissa branscher att arbeta med ett riskbaserat förhållningssätt för att förhindra penningtvätt. Det andra finns i penningtvättsbrottslagen, en straffrättslig lagstiftning med ett uttalat syfte att bekämpa penningtvätt och återta brottsvinster från de kriminella. Det här är den första läroboken i Sverige om båda regelverken i form...

Läs mer

I Sverige motverkas penningtvätt genom två olika regelverk: Det ena finns i penningtvättslagen, en administrativ lagstiftning med krav på verksamhetsutövare inom vissa branscher att arbeta med ett riskbaserat förhållningssätt för att förhindra penningtvätt. Det andra finns i penningtvättsbrottslagen, en straffrättslig lagstiftning med ett uttalat syfte att bekämpa penningtvätt och återta brottsvinster från de kriminella. Det här är den första läroboken i Sverige om båda regelverken i form av en praktiskt orienterad handbok. Syftet är att boken ska fungera som en bro mellan dessa och öka förståelsen för helheten om penningtvätt. Penningtvätt och straffrätten riktar sig till alla som på ett eller annat sätt arbetar med penningtvättsfrågor, penningtvättsbrottslighet, riskhantering och/eller regelefterlevnad. De tänkta läsarna finns inom såväl myndigheter som inom näringslivet. Även studenter vid yrkesutbildningar, universitet och högskolor är givna målgrupper.

Stäng

Boken är lättläst och enkelt skriven vilket är en fördel gällande en lagstiftning som ibland kan vara krånglig att förstå. Författaren leder läsaren på ett metodiskt och pedagogiskt sätt genom juridiken. Lagtext förklaras med exempel, schematiska figurer och konkretiseras med hänvisning till domstolspraxis.

Boken ger dels en grundläggande kunskap om den civilrättsliga penningtvättsregleringen i allmänhet och den straffrättsliga dito i synnerhet och, kanske det viktigaste, visar på ett mycket initierat och verklighetsförankrat sätt på sambanden mellan de bägge.

Information

Författare:

Marie Wallin

ISBN:

9789144155746

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

44847-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

320
 ;

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer