Privatperson Skola / Företag

Texter från Sapfo till Strindberg

Skickas följande arbetsdag

680 kr

exkl moms

Läs mer Stäng

Texter. Från Sapfo till Strindberg är ett urval av texter från den grekiska antiken till sekelskiftet år 1900. Antologin innehåller representativa bidrag från mer än fyrahundrafemtio författarskap ur den västerländska litteraturen. En betydande del av texterna har översatts till svenska under senare år. Flera texter har nyöversatts särskilt för denna antologi och publiceras här för första gången. I boken ingår förutom utländsk prosa och poesi i svensk översättning även ett omfattande urval av...

Den klassiska frågan om den där ön och den där enda boken tycks slutligen fått sin lösning [...] Om man undantar de klassiker som ovillkorligen måste läsas i sin helhet är denna antologi det rikaste man kan äga. Här ryms hela den västerländska litteraturen, presenterad med en komprimerad och tilltalande typografi; 2.234 gram fördelade på 1.474 sidor - allt bakom dessa sex centimeter bokrygg, som täpper till vilken bildningslucka som helst.

En ny jätteantologi med allt från Sapfo till Strindberg [...] den verkliga vinsten med antologin är alla nyöversättningar, många splitternya, alla njutbara. Så rikt, precist och fräckt låter svenska språket när det hanteras av vår tids främsta stilister, Ingvar Björkeson, Horace Engdahl, Gunnar D Hansson, Margareta Holmqvist, Ritva Jonsson, Jan Stolpe och åtskilliga andra.

Alla lustläsare och litteraturstudenter gör klokt i att snarast skaffa hantlar och träna upp armmusklerna. Ett tvärsnitt genom vår västerländska litteratur har just utgivits i en enda jättevolym. 1 475 sidor tjock och två och ett halvt kilo tung. En tegelsten att njuta av.

Man kan inte ha allt - och var skulle man få rum med det? lyder skämtet. Om "allt" är lika med ett mästerligt urval ur världslitteraturen på svenska kan man hitta det i boken Texter från Sapfo till Strindberg. Tack vare kompaktformatet - 1 475 sidor i en enda volym elimineras förvaringsproblemet. Dyr att köpa - men oumbärlig!

Det är en mycket generös bok, en vacker kub, dubbla spalter och 1500 sidor, med den första hos Homeros och den sista i sällskap med Hjalmar Söderberg och En herrelös hund, en av hans finaste historier. Däremellan finns nära nog allt och tänker man sig att världen faktiskt inte är något annat än sina berättelser, så rymmer boken likt en aleph ett universum [...] Sida efter sida, allt, en aleph, och varför skulle bara litteraturstudenterna ta del av denna rikedom, när den bör ligga lättillgänglig och vacker på soffbordet hos alla dem som vill förstå världen. Och förresten; en perfekt present till en nybakad student.

Information

ISBN:

9789144032481

Utgivningsår:

2006

Artikelnummer:

31566-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

1475

Författare

Dick Claésson

Filosofie doktor i litteraturvetenskap; disputerade 2001 på en avhandling om William Beckford (1760–1844) och dennes tidiga författarskap. Undervis...

Lars Fyhr

Lars Fyhr, lektor vid Litteraturvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.

Gunnar D Hansson

Gunnar D Hansson, författare, lektor vid Litteraturvetenskapliga institutionen och professor vid Litterär gestaltning, Göteborgs universitet.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer