Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Skådespelarkonsten

Skickas följande arbetsdag

Hur skapas roller och karaktärer i tv-dramatik, film eller teater? Vad behöver en skådespelare för att kunna stå framför en publik? Och är det detsamma i dag som för hundra – eller tusen – år sedan? Denna bok är den första samlade introduktionen till skådespelar­konsten någonsin. Här möter vi shamaner från stenåldern, talare från antiken, jonglörer från renässansen, filmstjärnor från mellan­krigs­tiden, performancekonstnärer från sjuttiotalet och dokusåpadeltagare från vår egen tid. Allt i e...

Läs mer

Hur skapas roller och karaktärer i tv-dramatik, film eller teater? Vad behöver en skådespelare för att kunna stå framför en publik? Och är det detsamma i dag som för hundra – eller tusen – år sedan? Denna bok är den första samlade introduktionen till skådespelar­konsten någonsin. Här möter vi shamaner från stenåldern, talare från antiken, jonglörer från renässansen, filmstjärnor från mellan­krigs­tiden, performancekonstnärer från sjuttiotalet och dokusåpadeltagare från vår egen tid. Allt i ett försök att ta reda på vad för slags kunskap, och vad för slags konstform, skådespeleriet utgör. Øystein Stene guidar oss genom skådespelarkonstens historia och traditioner, bland dess innovatörer och metoder. Han definierar ämnets viktigaste former, skolor och discipliner, och visar skådespelar­konstens kopplingar till angränsande områden som retorik, psykologi och antropologi.

Stäng

Om man vill ha en koncentrerad översikt av det europeiska skådespeleriets särarter och dess oupphörliga forskning kring det genuint mänskliga, så är detta rätt bok. Förutom att rekommenderas i utbildningssammanhang föreslås Skådespelarkonsten alla intresserade av de existentiella frågor som finns dolda under våra vardagliga, performativa, rollspel.

Information

Författare:

Øystein Stene

ISBN:

9789144152592

Utgivningsår:

2021

Artikelnummer:

44254-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

342
 ;