Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Lyrikens historia i 24 kapitel

Skickas följande arbetsdag

Denna bok presenterar 24 poeter i lika många kapitel. De tolv första är hämtade från den stora västerländska traditionen och de tolv senare från den svenska. Båda räckorna är kronologiskt upplagda, från lyrikhistoriens början fram till vår samtid. På så sätt skisseras konturerna av lyrikens historia som en enda dikt, upprepad och varierad genom historien. Varje kapitel innehåller dikter som presenteras i sin historiska miljö: läsaren bjuds in till att stanna upp i dikten och själv tänka vidar...

Läs mer

Denna bok presenterar 24 poeter i lika många kapitel. De tolv första är hämtade från den stora västerländska traditionen och de tolv senare från den svenska. Båda räckorna är kronologiskt upplagda, från lyrikhistoriens början fram till vår samtid. På så sätt skisseras konturerna av lyrikens historia som en enda dikt, upprepad och varierad genom historien. Varje kapitel innehåller dikter som presenteras i sin historiska miljö: läsaren bjuds in till att stanna upp i dikten och själv tänka vidare. Lyrikens historia i 24 kapitel vänder sig till studenter i litteraturvetenskap och på lärarutbildningar, men passar med sitt breda anslag och tillgängliga tilltal alla som är intresserade av eller vill veta mer om lyrik.

Stäng

Om de få samtida poeterna heter det att de "går i dialog med forntida figurer och mönster" och här, i hur historieskrivningen visar hur traditioner både lever och överskrids, ligger verkets stora förtjänst.

Den fyller säkert sin funktion som lärobok för dem som studerar eller undervisar i litteraturvetenskap, och skulle förtjäna att läsas av fler än så - för att den är lärd och lättillgänglig, allmänbildande och existentiellt relevant.

Information

Författare:

Arne Melberg

ISBN:

9789144144047

Utgivningsår:

2022

Artikelnummer:

43773-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

386
 ;