Varukorg
Varukorgen är tom!
Varukorgen inkl. moms 0 kr
Elektronisk distribution
Frakt inkl. moms 0 kr
Varav moms (6 %) 0 kr
Varav moms (25 %) 0 kr
Öresutjämning 0 kr
Att betala inkl. moms 0 kr


Måltidspedagogik
- 7Inledning
- DEL 1 DISCIPLINERNA INOM MAT- OCH MÅLTIDSKUNSKAP I FÖRSKOLAN
- 13KAPITEL 1 Mat och måltider i förskolan
- 13Från 1800-talet till nutid
- 18Förskolan i dag
- 19Pedagogisk måltid
- 25KAPITEL 2 Matvanor
- 25Mat- och måltidskultur
- 29Religion
- 33Bra och dålig mat och bättre och sämre måltider
- 36Smak och neofobi
- 38Övervikt
- 40Hunger, aptit och mättnad
- 45KAPITEL 3 Mat och näring
- 46Måltidsmönster och SNR (Svenska näringsrekommendationer
- 49Energi
- 51Fett
- 53Protein
- 54Kolhydrater
- 56Vitaminer och mineraler
- 56Vitaminer
- 59Mineralämnen
- 61Fria radikaler och antioxidanter
- 63Vatten
- 63Särskilda behov
- 66Kostmodeller
- 69KAPITEL 4 Livsmedelskunskap
- 69Vegetabiliska livsmedel
- 71Frukt och bär
- 73Grönsaker
- 77Kryddväxter
- 79Spannmål
- 83Oljeväxter
- 84Svamp
- 86Animaliska livsmedel
- 87Rött kött
- 92Fågel
- 94Fisk
- 97Mejeriprodukter
- 100Ägg
- 103KAPITEL 5 Livsmedelshygien
- 103Egenkontroll
- 104Livsmedelslagen
- 105Mikroorganismer
- 105Bakterier
- 108Mögelsvampar
- 109Jästsvampar
- 109Virus
- 109Kom ihåg
- 111KAPITEL 6 Matlagning
- 113Matlagningstekniker
- 114Vattenvandra
- 114Livsmedelsstrukturer
- 119Koka
- 119Steka
- DEL 2 PRAKTISKA TILLÄMPNINGAR, ÖVNINGAR OCH EXEMPEL
- 123KAPITEL 7 Mat och måltider med barn
- 129KAPITEL 8 Steg-för-steg-metoden
- 131Hur gör man
- 137KAPITEL 9 Sapere
- 140Övningar i grundsmaker
- 141Våra sinnen
- 143Övningar i våra sinnen
- 145KAPITEL 10 Mat och musik
- 146Var vaken på smaken
- 149KAPITEL 11 Naturvetenskap i köket
- 149Experiment i köket
- 150Varför poppar popcorn
- 151Varför blir det rostade brödet brunt
- 152Varför gråter man när man skalar lök
- 153Varför blir ett delat äpple brunt
- 154Varför tjocknar krämen
- 155Gör eget potatismjöl
- 156Varför blir potatisar mjuka när man kokar dem
- 157Vad händer när brödet jäser
- 159Vad är gluten
- 160Vad är bakpulver
- 161Varför blir vispgrädden hård
- 162Koka vatten i en isskål
- 165Referenser
- 177Person- och sakregister
Information
- Författare:
- Hanna Sepp
- Språk:
- Svenska
- ISBN:
- 9789144078670
- Utgivningsår:
- 2013
- Artikelnummer:
- 36012-01
- Upplaga:
- Första
- Sidantal:
- 181