Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Att leda osäkra och komplexa projekt

Från styrning och kontroll till stöd för självorganisering

Skickas följande arbetsdag

Hur ser det ledarskap ut som skapar effektiv framdrift av komplexa projekt fastän ledaren inte fokuserar på styrning och kontroll? I den här boken presenteras ett framgångsrikt sätt att genomföra projekt. Det handlar om att ha ett tydligt ledarskap som stödjer samverkan och förmågan att hantera det oväntade. Konsekvensen blir en projektlogik som bygger på att skapa ramverk och riktlinjer, snarare än regler. Boken bygger på intervjuer av ledare från vitt skilda miljöer som framgångsrikt hanter...

Läs mer

Hur ser det ledarskap ut som skapar effektiv framdrift av komplexa projekt fastän ledaren inte fokuserar på styrning och kontroll? I den här boken presenteras ett framgångsrikt sätt att genomföra projekt. Det handlar om att ha ett tydligt ledarskap som stödjer samverkan och förmågan att hantera det oväntade. Konsekvensen blir en projektlogik som bygger på att skapa ramverk och riktlinjer, snarare än regler. Boken bygger på intervjuer av ledare från vitt skilda miljöer som framgångsrikt hanterar såväl osäkerhet som komplexitet och på författarnas slutsatser om varför ledarna når de goda resultaten. I intervjuerna framkommer ett gemensamt mönster, ett ”spelsystem”, som gör det möjligt för projektdeltagarna att använda sin kompetens och bedömningsförmåga för att lösa sin arbetsuppgift och samtidigt arbeta för det gemensamma målet. Boken vänder sig främst till dig som leder eller arbetar i projekt eller är chef i en organisation som bedriver arbete i projektform. Att leda osäkra och komplexa projekt har tilldelats priset Årets projektledarbok 2015, som årligen delas ut av Svenskt Projektforum i syfte att främja och lyfta fram litteratur inom projektområdet.

Stäng

Marmgren/Ragnarsson har väl förstått projektledarens verklighet idag och kan på ett träffande och precist sätt beskriva denna. De har också ett pragmatiskt sätt att ge råd och förslag, genom att använda framgångsrika projektledares erfarenheter och tips som exempel.

Information

ISBN:

9789144091723

Utgivningsår:

2014

Artikelnummer:

37724-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

164
 ;