Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Medicinsk terminologi

Skickas följande arbetsdag

Medicinsk terminologi är den mest anlitade större medicinska ordboken på svenska. Den innehåller drygt 27 000 uppslagsord med upplysningar om ordens betydelse, ursprung och uttal. Till många ord finns dessutom kulturhistoriska notiser samt språkliga exempel som belyser ordens användning. Detaljerade illustrationer kompletterar framställningen, och korshänvisningar utökar användningsområdet. Medicinsk terminologi har anor som går tillbaka till 1926 då den första upplagan av boken gavs ut. Nya...

Läs mer

Medicinsk terminologi är den mest anlitade större medicinska ordboken på svenska. Den innehåller drygt 27 000 uppslagsord med upplysningar om ordens betydelse, ursprung och uttal. Till många ord finns dessutom kulturhistoriska notiser samt språkliga exempel som belyser ordens användning. Detaljerade illustrationer kompletterar framställningen, och korshänvisningar utökar användningsområdet. Medicinsk terminologi har anor som går tillbaka till 1926 då den första upplagan av boken gavs ut. Nya, reviderade upplagor ges ut med jämna mellanrum för att innehållet ska svara mot den medicinska utvecklingen. Boken är nu inne på sin sjunde upplaga. En av bokens främsta styrkor är möjligheten för användaren att följa ordens uppbyggnad och härstamning samt utveckling över tid. Äldre termer som inte längre är i bruk har bevarats för att läsaren ska kunna förvissa sig om innebörden av termer från äldre facklitteratur. Boken vänder sig i första hand till vård- och medicinstuderande, läkare, sjuksköterskor, läkarsekreterare, fysioterapeuter, arbets­terapeuter och många andra som arbetar inom vården. Den lämpar sig också för andra grupper som kan behöva förstå eller använda medicinsk terminologi, som jurister, försäkringstjänstemän och journalister.

Stäng

boken med sina numera 27 000 uppslagsord på 669 sidor är värd sin vikt i guld./…/Lindskog och Malmquists Medicinsk terminologi är ett oöverträffat hjälpmedel och rekommenderas starkt till alla medicinska skribenter.

Det är en utmärkt bok, med ett bra register, som underlättar sökandet efter önskad information. Även de rikliga illustrationerna fyller en viktig funktion och förhöjer bokens läsvärde.

Totalt sett är den nya upplagan av Medicinsk terminologi trygg i sin utformning som känns igen från tidigare upplagor. Det typografiska formatet är elegantare än tidigare. Flera ämnesområden har kompletterats på värdefullt sätt.

det erkända standardverket på området /.../ ett ovärderligt hjälpmedel för var och en som skriver medicinska texter på svenska.

Information

Illustratör:

Urban Frank
Lena Lyons
Jonny Hallberg

ISBN:

9789144122793

Utgivningsår:

1997

Revisionsår:

2020

Artikelnummer:

38042-07

Upplaga:

Sjunde

Sidantal:

674
 ;