Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

När krisen drabbar förskolan

Skickas följande arbetsdag

Hur påverkas barn av svåra händelser och starka påfrestningar? När krisen drabbar förskolan är tänkt att fungera som en enkel handbok för förskolechefer och pedagoger. Bokens sju kapitel avser att tillsammans ge en överblick över vad vi behöver ta i beaktande när kriser drabbar eller berör förskolan. Det kan handla om att ett barn är med om något svårt hemma och behöver ett särskilt medvetet omhändertagande i förskolan under en viss tid. Det kan också handla om att en olycka sker mitt under...

Läs mer

Hur påverkas barn av svåra händelser och starka påfrestningar? När krisen drabbar förskolan är tänkt att fungera som en enkel handbok för förskolechefer och pedagoger. Bokens sju kapitel avser att tillsammans ge en överblick över vad vi behöver ta i beaktande när kriser drabbar eller berör förskolan. Det kan handla om att ett barn är med om något svårt hemma och behöver ett särskilt medvetet omhändertagande i förskolan under en viss tid. Det kan också handla om att en olycka sker mitt under pågående verksamhet, till exempel att ett barn fastnar i en klätterställning, en brand uppstår, ett barn kidnappas eller att en medarbetare dör eller blir svårt sjuk. När något allvarligt inträffar kan vi inte kontrollera det, men med en god beredskap skapar vi så bra förutsättningar som möjligt för att hantera det som sker på bästa sätt och kan minimera omfattningen av krisens negativa konsekvenser. Boken vänder sig till förskolans personal – pedagoger, specialpedagoger, förskolechefer och andra professioner – liksom till studenter på förskollärarutbildningen.

Stäng

Här finns en fördjupning i det som bör ingå i en krisplan. Men främst rymmer den en uppsjö av konkreta tips vad man bör tänka på, både ur ett lednings- och pedagogperspektiv.

Information

ISBN:

9789144125466

Utgivningsår:

2018

Artikelnummer:

39901-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

88
 ;