Sverige
Privatperson Logga in

Grej of the Day ®

Vill du ha intresserade, nyfikna och vetgiriga elever som söker mer och ny kunskap varje dag? Lär dig metoden Grej of the Day! Genom att ägna en kort del av varje skoldag åt att på ett inspirerande och engagerande sätt fördjupa er i en enda "grej" stärks elevernas motivation att ta till sig kunskap även under skoldagens övriga moment.

 
Vad är grej of the day?

Metoden bygger på mikrolektioner om 8-10 minuter där varje lektionstillfälle kretsar kring en specifik person, plats eller händelse. Med Grej of the Day kan du arbeta ämnesövergripande vilket ökar elevernas allmänbildning och bidrar till lust att lära mer. Metoden är applicerbar på förskolan samt grundskolans samtliga stadier och kan enkelt kopplas till aktuella världshändelser eller till teman som eleverna arbetar med i olika skolämnen.

Grej of the Day uppmanar eleverna till att fortsätta undersöka och diskutera dagens grej även efter lektionens slut, vilket bidrar till att skapa kopplingar och befästa kunskaper.

Grej of the Day är ett registrerat varumärke.

Hör Micke Hermansson själv berätta om Grej of the Day

Grej of the day – Resurspaket

Resurspaketet innehåller en tryckt och digital del som tillsammans innehåller 100 ”grejer” och en steg-för-steg-guide för hur du kan arbeta med din klass. Materialet passar både för dig som redan har kommit igång och för dig som vill börja med Grej of the Day (GOTD) och bidrar till att du snabbt och effektivt kan planera och genomföra dina mikrolektioner.

Boken är indelad i fyra avsnitt:
  • Bakgrund
  • Vad är GOTD?
  • Arbeta med GOTD-modellen
  • 100 GOTD-lektioner

Varje ”grej” presenteras på ett uppslag där det finns en faktatext, förslag på ledtrådar, minns du-frågor och bilder som gör det enkelt för dig att komma igång. De övergripande ämneskategorierna är Personer, Platser och Händelser/övrigt.

Den digitala delen innehåller:

100 GOTD-lektioner – en till varje GOTD-rubrik – färdiga att använda i klassen
boken i digital form
en instruktionsfilm där Micke berättar om GOTD och visar hur han planerar och genomför en mikrolektion

Aktuella utbildningar 

Nyfiken på Micke Hermansson?

Micke Hermansson är lärare och läromedelsförfattare med 25 år i yrket, blev utsedd till ”Årets lärare” av Handelskammaren 2015. I TEDx Ideas from Europe, en tävling för digitala entreprenörer som jobbar med att lösa viktiga samhällsutmaningar, utsågs Micke Hermansson till vinnare i den svenska deltävlingen på Stora Tillväxtdagen 2015.

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer