Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Näringslära för sjuksköterskor

Teori och praktik
Skickas följande arbetsdag

Näringslära för sjuksköterskor

Teori och praktik

Den här boken finns tillgänglig som e-bok på Studora.

På Studora kan du köpa tidsbegränsad åtkomst till denna och många andra e-böcker. Du får tillgång direkt och kan även ta del av tjänstens smarta studieverktyg.

Valt format

Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, Klinisk nutrition, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden avseende nutrition. I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom v...

Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, Klinisk nutrition, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden avseende nutrition. I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom vård och omsorg som har uppdaterats eftersom de tre grundkosterna (SNR-kost, A-kost och E-kost) togs bort vid årsskiftet 2017/18. Livsmedelsverkets nya rekommendationer för kost inom vård och omsorg grundar sig på Nordiska näringsrekommendationer med anpassningar for vårdtagare med ätproblem. Vidare har munhälsa och livsmedelshygien i vård och omsorg, fått ökat utrymme. Ett kapitel där läsaren kan testa sina kunskaper har tillkommit, med syfte att framhäva bokens praktiska anknytning. Boken är främst avsedd för sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå.

En mycket angelägen lärobok som innehållsmässigt är väl anpassad för målgruppen.

Information

Författare:
Inger Skolin
Illustratör:
Martine Castoriano
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144122144
Utgivningsår:
2010
Revisionsår:
2018
Artikelnummer:
38065-03
Upplaga:
Tredje
Sidantal:
242

Författare

Inger Skolin

Inger Skolin är legitimerad sjuksköterska, medicine doktor och lektor. Hon har undervisat på sjuksköterskeprogrammet vid Karolinska Institutet. Hen...

 ;

Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, Klinisk nutrition, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden avseende nutrition. I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom ...

Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, Klinisk nutrition, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden avseende nutrition. I denna tredje upplaga är det främst kapitlet om koster och ätstöd inom vård och omsorg som har uppdaterats eftersom de tre grundkosterna (SNR-kost, A-kost och E-kost) togs bort vid årsskiftet 2017/18. Livsmedelsverkets nya rekommendationer för kost inom vård och omsorg grundar sig på Nordiska näringsrekommendationer med anpassningar for vårdtagare med ätproblem. Vidare har munhälsa och livsmedelshygien i vård och omsorg, fått ökat utrymme. Ett kapitel där läsaren kan testa sina kunskaper har tillkommit, med syfte att framhäva bokens praktiska anknytning. Boken är främst avsedd för sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå.

Information

Författare:
Inger Skolin
Illustratör:
Martine Castoriano
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144163666
Utgivningsår:
2010
Revisionsår:
2018
Artikelnummer:
38065-SB03
Upplaga:
Tredje

Författare

Inger Skolin

Inger Skolin är legitimerad sjuksköterska, medicine doktor och lektor. Hon har undervisat på sjuksköterskeprogrammet vid Karolinska Institutet. Hen...

 ;