Logga in

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Varukorg

Varukorgen är tom!

Varukorgen inkl. moms 0 kr


Elektronisk distribution

Frakt inkl. moms 0 kr


Varav moms (6 %) 0 kr

Varav moms (25 %) 0 kr

Öresutjämning 0 kr


Att betala inkl. moms 0 kr


Till kassan

Kost vid hälsa och sjukdom

Den här boken finns tillgänglig som e-bok på Studora.

På Studora kan du köpa tidsbegränsad åtkomst till denna och många andra e-böcker. Du får tillgång direkt och kan även ta del av tjänstens smarta studieverktyg.

Kost vid hälsa och sjukdom är en lärobok skriven för att användas vid undervisning i näringslära vid högskoleutbildningar. I boken beskrivs biokemiska och fysiologiska processer i samband med intag av mat, processer som är nödvändiga för att bibehålla liv och hälsa. Inledningsvis behandlas grundläggande näringsämnen som kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler samt vätskebalans och hur den bäst upprätthålls. Vidare finns olika länders kostrekommendationer samlade, vilka i grunden ...

Kost vid hälsa och sjukdom är en lärobok skriven för att användas vid undervisning i näringslära vid högskoleutbildningar. I boken beskrivs biokemiska och fysiologiska processer i samband med intag av mat, processer som är nödvändiga för att bibehålla liv och hälsa. Inledningsvis behandlas grundläggande näringsämnen som kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler samt vätskebalans och hur den bäst upprätthålls. Vidare finns olika länders kostrekommendationer samlade, vilka i grunden har många gemensamma mål, men kan skilja sig åt på detaljnivå. I olika kapitel beskrivs fortsättningsvis mat man kan bli sjuk av, liksom den man blir frisk av, lämplig kost under graviditet samt fetma och kostbehandling av fetma. Innebörden av märkning av mat behandlas också, då detta blir alltmer viktigt med en ökande andel importerad och processad mat. Framtidens kost, och hur vi måste anpassa livsmedelsproduktionen med hänsyn till miljö och klimat i en värld med ökande befolkning beskrivs också. Kost vid hälsa och sjukdom riktar sig främst till studenter på sjuksköterske- och dietistprogrammen, men även till yrkesverksamma sjuksköterskor, dietister, tandläkare och läkare.

Information

Författare:
Charlotte Erlanson-Albertsson Mona Landin-Olsson
Språk:
Svenska
ISBN:
9789144163574
Utgivningsår:
2019
Artikelnummer:
37306-SB01
Upplaga:
Första

Författare

Charlotte Erlanson-Albertsson

Charlotte Erlanson-Albertsson är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet. Hennes forskningsintresse är aptitkontroll, med ...

Mona Landin-Olsson

Mona Landin-Olsson, överläkare, professor endokrinologi, Endokrinologiska kliniken, Skånes universitetssjukhus, Lund. Hennes forskningsintresse är ...

 ;