En skola att längta till

Uppdragsutbildning

Målgrupp Personal i grundskolan: lärare, speciallärare, skolledare, elevhälsopersonal med flera. Om utbildningen/seminariet Antalet elever med omfattande frånvaro, så kallade hemmasittare, ökar för varje år. Många elever upplever en stor stress i skolan. Det här seminariet, som bygger på både aktuell forskning och praktisk erfarenhet, visar hur man kan förändra skolan så att den passar alla elever. Erfarenheten härstammar från två projekt kring omfattande i Mölndal. Genom exempel från dem förtydligas olika väsentliga beståndsdelar i arbetet med att förändra skolan, exempelvis uppstart, förhållningssätt, lärmiljöer och samarbete mellan skolor. I seminariet presenteras verkningsfulla metoder att möta eleverna utifrån deras individuella behov samt olika modeller för coachande elevsamtal. Genomförande Seminarium halvdag Mål Metoder och strategier som kan användas för att komma tillrätta med omfattande frånvaro. Modeller för elevsamtal och coachning. Arbetssättens baseras i hög grad på aktuell forskning.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer