Sverige
Privatperson Logga in

Språk- och kunskapsutvecklande undervisning, F-3

Uppdragsutbildning

Målgrupp Lärare och förskollärare i grundskolans tidigare årskurser. Om utbildningen/seminariet En utmaning i många klasser är att eleverna har hunnit olika långt i sitt lärande. Karin Pettersson visar hur det är möjligt att lägga upp undervisningen så att alla elever utvecklas och får den stöttning de behöver, både de som kommit långt i språk- och kunskapsutveckling och de som just börjat läsa eller är nyanlända. Digitala verktyg i kombination med genrepedagogisk undervisning gör att eleverna redan i årskurs 3 blivit vana skribenter. Seminariet inleds med en kort teoridel om vad genrepedagogik och »Att skriva sig till läsning« är och hur digitala resurser kan användas i undervisningen. Därefter följer flera praktiska exempel – hur elever tillägnar sig kunskap och skolspråk i olika genrer och hur digitala resurser gör undervisningen inspirerande och rolig. Genomförande Seminarium halvdag Mål Att deltagarna får inspiration till att utveckla sin undervisning med grund i praktiska exempel på språk- och kunskapsutvecklande undervisning som är förankrad i teori.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer