Sverige
Privatperson Logga in

Kompetensutveckling i språk- och kunskapsutvecklande undervisning

Studentlitteratur har en mängd titlar inom svenska som andraspråk och flerspråkighet som du har stor nytta av både i din egen kompetensutveckling och tillsammans med kollegorna när ni utvecklar er undervisning gemensamt.

På den här sidan har vi samlat ett urval av vårt utbud inom området. Böckerna ger dig forskningsbaserad kunskap om flerspråkiga elevers lärande och tydliga praktisk-metodiska beskrivningar av hur du kan stötta eleverna genom ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. 

Vi erbjuder kompetensutveckling i svenska som andraspråk som riktar sig till både lärare och skolledare på alla nivåer i förskola, skola och vuxenundervisning. 

Flerspråkighet i förskolan – en demokratisk fråga

" När jag blir stor ska jag bli: Dagisfröken”. Det skrev Anniqa Sandell Ring som sexåring i vännernas kompisböcker. Och så blev det. Hon har arbetat som barnskötare, sedan som förskollärare och som lärare, hela tiden i det som förr kallades invandrartäta områden där flerspråkighet och mångkultur är en del av vardagen.

Läs intervjun här

Här är boken som varje sfi-lärare behöver. Med denna första bok om språkdidaktik för sfi fylls en lucka i vårt kompetensutvecklingsbibliotek. Befintlig litteratur på marknaden om allmän språkdidaktik och om vuxendidaktik är nu komplett med denna utgåva – i en skarpsynt redogörelse för och insikter om det att undervisa på sfi.

Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk

Robert Walldén är aktuell med den nya boken: Pedagogisk kommunikation i svenska som andraspråk

Läs vår intervju där författaren svarar på tre snabba frågor om sin bok och sina egna erfarenheter från undervisning i svenska som andraspråk.  

Boken handlar om hur erfarna lärare i svenska som andraspråk undervisar och leder samtal om det centrala innehållet i ämnet. Boken innehåller både praktiska råd och kopplingar till språkvetenskapliga, utbildningssociologiska och ämnesdidaktiska teorier.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer