Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Mera om Sally

Skickas följande arbetsdag

”Titta! Kurre hoppar mellan träden.” Att känna igen en ekorre är lätt. Den har en lång, fin svans. I boken om Kurre får du läsa om vad den äter och vad den har sin svans till. Det är kul att lära sig om ekorren! ”Titta, där flyger Sally!” Att känna igen en skata är lätt. Den är svart och vit och har en lång stjärt. I boken om Sally får du läsa om var de bor, hur många ungar de får och vad de äter. Det är kul att lära sig om skatan! I de fyra faktaböckerna om skatan Sally och ekorren...

Läs mer

”Titta! Kurre hoppar mellan träden.” Att känna igen en ekorre är lätt. Den har en lång, fin svans. I boken om Kurre får du läsa om vad den äter och vad den har sin svans till. Det är kul att lära sig om ekorren! ”Titta, där flyger Sally!” Att känna igen en skata är lätt. Den är svart och vit och har en lång stjärt. I boken om Sally får du läsa om var de bor, hur många ungar de får och vad de äter. Det är kul att lära sig om skatan! I de fyra faktaböckerna om skatan Sally och ekorren Kurre presenteras två av våra vanligaste djur. I Kurre och Sally möter eleven en mycket lättläst faktatext. I Mera om Kurre och Mera om Sally är faktatexten utökad men ändå lättläst. Böckerna har likadana illustrationer som Kurre och Sally. Varje bok har 28 sidor med ca tre korta rader text på varje uppslag. Skatan och ekorren är vanligt förekommande djur i tättbebyggt område, parker och skogsmiljöer. I enkla texter med tydliga, naturtrogna illustrationer presenteras fakta om skatan och ekorren. På varje uppslag finns en kort text och en illustration som ger ett stöd till läsningen. Boken avslutas med ett faktauppslag där eleven bland annat får läsa om antal ungar, bo, fiender och släktingar. Författare är Karin Danielsson, prisad läromedelsförfattare som skrivit många faktaböcker. Maisa Rajamäki är illustratören som också har illustrerat de flesta bilder i Favorit matematik. Böckerna kan användas för den tidiga lästräningen samtidigt som texten ger fakta om två av våra vanligaste djur. Skatan och ekorren är favoriter och det blir roligare att upptäcka dem när du har mera kunskap!

Stäng

Det är ett bra upplägg att göra två varianter av i grunden samma bok. Det ger möjlighet att kunna göra en bra anpassning utifrån elevers olika läsutvecklingsnivå. Man läser en hel bok och får kunskaper om skatan, var och en efter sin läsförmåga.

Information

Författare:

Karin Danielsson

Illustratör:

Marja Maisa Rajamäki

ISBN:

9789144144108

Utgivningsår:

2020

Artikelnummer:

43760-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

32
 ;