Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Tre snabba frågor till
Maria Planmo

Maria Planmo är en erfaren klasslärare i åk
4–6. Maria har arbetat med Favorit matematik i sin undervisning under snart 7 år. Hon delar med sig av sina erfarenheter i Min undervisning. Materialet finns i din digitala lärarresurs under Kompetensutveckling, Beprövad erfarenhet.

Du har lång erfarenhet av att undervisa med Favorit matematik – hur är det?

Favorit matematik ger en tydlig och trygg struktur och möjligheter att genomföra en varierad undervisning med mycket elevaktivitet. Det ser jag som en väg till en lärande klass och goda resultat. Alla elever jobbar på med samma teman och moment men på lite olika nivåer, vilket underlättar det viktiga mattepratet.

Vad är ditt bästa tips till andra lärare som använder Favorit matematik? 

Mitt bästa tips är att ägna tid åt att lära känna den digitala lärarhandledningen. Den tiden tjänar du in många gånger om i både för- och efterarbete. I den digitala lärarresursen finns ramberättelser med tillhörande samtalsbild samt steg för steg-genomgångar till varje lektion. Detta är utgångspunkten för det inledande mattepratet i min klass. Här finns också olika sätt att öva på de viktiga begreppen till varje kapitel i boken.

Vad tänker du om att det nya centrala innehållet i Lgr22 redan finns på plats i Favorit matematik?

Det känns såklart bra att veta att min undervisning även fortsatt kommer att ha rätt fokus och jag slipper komplettera med kopieringsunderlag eller annat material. Programmering i visuella programmeringsmiljöer är fortfarande ett centralt innehåll och det är skönt att veta att även den finns integrerad både i det digitala elev- och lärarmaterialet. Fantastiskt skönt att ha all-inclusive!

Läs mer om serien Favorit matematik