Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Världens litteraturer

En gränsöverskridande historia (bok + digital produkt)

Skickas följande arbetsdag

Detta är en historia om litteraturer från hela världen. Den handlar om litterära texter som varit värdefulla i sin egen tid, som bevarats och traderats till nya generationer. Den handlar om litteratur som kommunicerar över tids- och kulturgränser — litteratur som skrivits ned på palmblad, pergament eller papper, varit muntlig eller digital. Boken är indelad i fem makroepoker. Under varje avsnitt behandlas olika delar av världen i egna avsnitt. Den kronologiska framställningen bryts av några k...

Läs mer

Detta är en historia om litteraturer från hela världen. Den handlar om litterära texter som varit värdefulla i sin egen tid, som bevarats och traderats till nya generationer. Den handlar om litteratur som kommunicerar över tids- och kulturgränser — litteratur som skrivits ned på palmblad, pergament eller papper, varit muntlig eller digital. Boken är indelad i fem makroepoker. Under varje avsnitt behandlas olika delar av världen i egna avsnitt. Den kronologiska framställningen bryts av några kortkapitel, som antingen fördjupar, problematiserar eller breddar en frågeställning. På detta begränsade utrymme är det trots allt endast ett fåtal av världens alla litteraturer som ryms, men inblickarna i olika länders litteraturer har ett stort värde i globaliseringens tid, då gränser överskrids i allt högre grad både reellt och virtuellt. Behovet av att människor med olika kulturell bakgrund samarbetar har kanske aldrig varit större, inte heller behovet av att förstå andra kulturer än den egna. Boken är främst avsedd för grundkurser i litteraturvetenskap på universitet och högskolor, men kan givetvis läsas av alla med intresse för litteratur och dess historia. Till boken finns ett digitalt material med en tidslinje. Via denna får man tillgång till Nationalencyklopedins artiklar om exempelvis författare och verk. Där finns också fördjupningsartiklar, länkar som leder vidare och ett termlexikon med förklaringar av begrepp. Det digitala materialet får man tillgång till via en kod som återfinns på omslagets insida.

Stäng

Hur passar nu boken in i undervisningen? Den är gjord som ett läromedel för den akademiska undervisningen på grundnivå och det är förmodligen här den kommer att visa sig som mest användbar. Dels öppnar den för en självklar breddning av de litteraturhistoriska översiktskurserna, där man naturligtvis kan hämta exempel från hela världen till de perioder som gås igenom. Dels ges här en massa inspiration till kurser på både grund och påbyggnadsnivån som på klassiskt vis kan vara upplagda efter epok, författarskap, tema, texttyp eller någon annan idé.

Information

Redaktörer:

Margareta Petersson

Illustratör:

Andrzei Ploski

ISBN:

9789144055879

Utgivningsår:

2011

Artikelnummer:

33450-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

372

Digital produkt

Giltighetstid från aktivering:

24 mån

Författare

 ;