Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Unga matematiker i arbete

Bråk, decimaltal och procent

Skickas följande arbetsdag

I serien Unga matematiker i arbete beskrivs elevers lärande i matematik som en spännande resa i ett landskap bestående av centrala matematiska idéer, strategier och modeller. I den här andra boken, i en serie om tre, får vi möta lärare som låter eleverna utforska de matematiska idéerna bakom rationella tal och sambanden mellan bråk, decimaler och procent. I boken beskrivs och illustreras vad det innebär att utforska matematik erbjuds tips och strategier för hur lärarna kan arbeta med worksho...

Läs mer

I serien Unga matematiker i arbete beskrivs elevers lärande i matematik som en spännande resa i ett landskap bestående av centrala matematiska idéer, strategier och modeller. I den här andra boken, i en serie om tre, får vi möta lärare som låter eleverna utforska de matematiska idéerna bakom rationella tal och sambanden mellan bråk, decimaler och procent. I boken beskrivs och illustreras vad det innebär att utforska matematik erbjuds tips och strategier för hur lärarna kan arbeta med workshoppar undersöks den historiska och kulturella utvecklingen av bråk, decimaltal och deras motsvarigheter samt de sätt på vilka barn utvecklar liknande strategier och idéer definieras och ges exempel på modellering samt vikten av sammanhanget förklaras hur algoritmer fungerar. Boken behandlar matematikundervisning i årskurs 3–6 och vänder sig till lärarstuderande och yrkesverksamma lärare.

Stäng

Detta är en mycket trevligt skriven och lättläst bok med många bra figurer och exempel. Boken kan rekommenderas till alla matematiklärare och lärarstuderande.

Information

Översättare:

Katarina Trodden

ISBN:

9789144118079

Utgivningsår:

2019

Artikelnummer:

39551-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

184
 ;