Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Sveriges Lag 2024

(bok + digital produkt)

Skickas följande arbetsdag

Sveriges Lag, den svarta lagboken, är en lättanvänd, lättöverskådlig och pedagogisk sammanställning av svensk lagstiftning indelat i 27 rättsområden, innehållande gällande lagar, förordningar och EU-fördrag. Sveriges Lag innehåller ca 880 författningar, hänvisningar till centrala förarbeten samt rättsfall. Samtliga refererade rättsfall från Högsta domstolen, Arbetsdomstolen, Marknadsdomstolen, och Högsta förvaltningsdomstolen är beskrivna i ett omfattande rättsfallsregister. Sveriges Lag 20...

Läs mer

Sveriges Lag, den svarta lagboken, är en lättanvänd, lättöverskådlig och pedagogisk sammanställning av svensk lagstiftning indelat i 27 rättsområden, innehållande gällande lagar, förordningar och EU-fördrag. Sveriges Lag innehåller ca 880 författningar, hänvisningar till centrala förarbeten samt rättsfall. Samtliga refererade rättsfall från Högsta domstolen, Arbetsdomstolen, Marknadsdomstolen, och Högsta förvaltningsdomstolen är beskrivna i ett omfattande rättsfallsregister. Sveriges Lag 2024 innehåller författningar som trätt i kraft per den 1 januari 2024. De författningar och författningsändringar som utkom från trycket i Svensk författningssamling (SFS) under början av december 2023 till januari 2024 återges i ett separat komplement. Bland de nya författningar som inkluderats kan särskilt nämnas lagen (2023:196) om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete, lagen (2023:421) om ordningsvakter, lagen (2023:474) om polisiära befogenheter i gränsnära områden och biobankslagen (2023:38) I Sveriges Lag lägger vi mycket tid och kraft på urvalet av rättsfall. Här har 1971 valts som brytår: Högsta domstolens rättsfall från och med 1971 och fram till dagsläget refereras i mycket stor omfattning, medan tidigare fall anges i ett snävare urval. Även från HFD (inkl. RÅ), AD och immaterialrätten (PMÖD m.fl.) finns ett stort antal rättsfall angivna för den som snabbt behöver skaffa sig en god överblick av rättsläget inom praxis. För att underlätta arbete med lagboken medföljer registerflikar. Med Sveriges Lag 2024 får du dessutom tillgång till en digital version av boken som du når via en kod på insidan av pärmen. Sveriges Lag är framtagen i samarbete med ett redaktörsråd bestående av: Rolf Dotevall, professor Göteborgs universitet; Lena Landström, lektor Umeå universitet; Eva Lindell-Frantz, lektor Lunds universitet; Jori Munukka, professor Stockholms universitet; Joakim Nergelius, professor Örebro universitet; Jane Stoll, lektor Karlstad universitet; Laila Zackariasson, professor Uppsala universitet.

Stäng

Den svarta lagboken är väldig följsam och enkel att använda. Den är lättöverskådlig, och har även ett stort utbud av rättsfall, vilket varit till stor hjälp under juridikstudierna. Den är även anpassad efter juridikstudier, vilket gör att ett tufft program blir något enklare att hantera. 

Riktigt nöjd med den! Det är kul att sitta och bläddra i den.
 
 

 

 
 
 

Jag valde den svarta lagboken för att den är ämnesindelad vilket jag uppfattade skulle vara till hjälp, samt att den var väldigt lättanvänd och lättöverskådlig vilket passade bra för mig som nybörjare inom juridiken.

 

 

Information

Författare:

Sveriges Riksdag

ISBN:

9789144173498

Utgivningsår:

2015

Revisionsår:

2024

Artikelnummer:

36405-12

Upplaga:

Tolfte

Sidantal:

3485
 ;