Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Rehabilitering och missbruk

en arbetsrättslig handbok

Skickas följande arbetsdag

En lyckad rehabilitering innebär att en arbetstagare kan återgå till sitt arbete. För att nå dit ställs krav på såväl arbetsgivaren som arbetstagaren. I den här boken, som särskilt fokuserar på rehabilitering och missbruk, finner läsaren inspiration, verktyg och vägledning för att uppnå detta, samt vilka lagar och regler som aktualiseras i en rehabiliteringsprocess. Boken guidar läsaren igenom en modell i 10 steg för rehabili­tering. Tiostegsmodellen introducerades av Annika Blekemo och Mart...

Läs mer

En lyckad rehabilitering innebär att en arbetstagare kan återgå till sitt arbete. För att nå dit ställs krav på såväl arbetsgivaren som arbetstagaren. I den här boken, som särskilt fokuserar på rehabilitering och missbruk, finner läsaren inspiration, verktyg och vägledning för att uppnå detta, samt vilka lagar och regler som aktualiseras i en rehabiliteringsprocess. Boken guidar läsaren igenom en modell i 10 steg för rehabili­tering. Tiostegsmodellen introducerades av Annika Blekemo och Martha Gurmu i boken Rehabilitering och arbetsmiljö: Handbok i 10 steg för arbetsgivare. I den här boken fördjupas modellen samt används för att ge exempel på arbetet med rehabilitering just när det gäller missbruk. Syftet är att ge en övergripande och praktisk bild av arbetsinriktad rehabilitering. Boken innehåller en mängd relevanta exempel ur rättsfall från Arbetsdomstolen, några illustrerande seminariefrågor samt exempel på en handlingsplan. Boken är användbar i utbildningssammanhang men riktar sig även till verksamma i det praktiska arbetslivet, exempelvis inom HR, till arbetsgivare och fackliga företrädare, samt till advokater och arbetsrättsjurister.

Stäng

Rehabilitering och missbruk - En arbetsrättslig handbok innehåller även ett antal exempel från rättsfall samt seminariefrågor och handlingsplaner, vilket bidrar till ökad förståelse för ämnet. Såväl studenter som yrkesverksamma på olika nivåer och fackliga företrädare kommer att ha nytta av boken, som är skriven på ett utomordentligt lättfattligt och pedagogiskt sätt. Faktarutor och löpande fotnoter ger återkommande förtydliganden. Temat är ytterst aktuellt och angeläget.

Information

Författare:

Martha Gurmu

ISBN:

9789144155760

Utgivningsår:

2021

Artikelnummer:

44852-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

160
 ;