Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Nordens litteratur

Skickas följande arbetsdag

Nordens litteratur är en historia som handlar om litteratur i Norden under cirka 1 200 år. Svensk, dansk, finsk, grönländsk, isländsk, färöisk, norsk och samisk litteratur ses här inte som isolerade eller statiska storheter utan som litteraturer som samspelar inbördes och utvecklas i dialog med andra litteraturer. Traditionellt skrivs litteraturhistoria i Sverige antingen bara om den svenska litteraturen eller som en allmän historia och handlar då om många olika litteraturer i världen. En al...

Läs mer

Nordens litteratur är en historia som handlar om litteratur i Norden under cirka 1 200 år. Svensk, dansk, finsk, grönländsk, isländsk, färöisk, norsk och samisk litteratur ses här inte som isolerade eller statiska storheter utan som litteraturer som samspelar inbördes och utvecklas i dialog med andra litteraturer. Traditionellt skrivs litteraturhistoria i Sverige antingen bara om den svenska litteraturen eller som en allmän historia och handlar då om många olika litteraturer i världen. En allmän historia brukar främst omfatta den västerländska litteraturen men inte ge något större utrymme åt våra närmsta grannländers litteratur. Ambitionen i den här boken är en annan. Här vävs historien om de nordiska ländernas litteratur samman eftersom de historiska och kulturella sammanhangen ofta är likartade. När svensk litteratur ses i ett sådant perspektiv framstår den förhoppningsvis som på en gång välkänd och ny.

Stäng

Denna högst välkomna och vackert illustrerade bok är en framställning av Nordens litteratur under cirka 1.200 år där den svenska, danska, norska, isländska, grönländska, färöiska, finska och samiska litteraturen ses ur ett dialogiskt perspektiv, vilket innebär att den behandlas i sitt inbördes samspel och utifrån sina ofta gemensamma historiska och kulturella förutsättningar i stället för att varje lands litteratur tas upp som enskilda stillastående enheter. [...] Forskarnas entusiasm inför ämnet smittar av sig på läsaren.

Information

Författare

 ;