Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Cleverlands

Vad skapar utbildning i världsklass?

Skickas följande arbetsdag

Varför är det alltid samma länder som rankas högt i internationella kunskapsmätningar? Vad betyder det för svensk skola? Cleverlands tar oss med på en resa bortom statistik och grafer, rakt in i klassrummen, hemmen och kulturen i Finland, Japan, Singapore, Shanghai och Kanada. Lucy Crehan var en vanlig brittisk lärare när hon tröttnade på förutsättningarna för sitt arbete och i stället gav sig ut på en upptäcktsresa. I främmande kulturer och avlägsna klassrum – inackorderad hos lärarna som un...

Läs mer

Varför är det alltid samma länder som rankas högt i internationella kunskapsmätningar? Vad betyder det för svensk skola? Cleverlands tar oss med på en resa bortom statistik och grafer, rakt in i klassrummen, hemmen och kulturen i Finland, Japan, Singapore, Shanghai och Kanada. Lucy Crehan var en vanlig brittisk lärare när hon tröttnade på förutsättningarna för sitt arbete och i stället gav sig ut på en upptäcktsresa. I främmande kulturer och avlägsna klassrum – inackorderad hos lärarna som undervisar där – börjar hon hitta förklaringar till vissa länders framgångar i internationella kunskapsmätningar. Resultatet är en fascinerande berättelse om personliga möten med människor, kulturer och historia varvad med aktuell forskning om utbildning och psykologi. Boken vänder sig till verksamma lärare och skolledare och till alla med ett bredare intresse för utbildningsfrågor.

Stäng

Det finns en hel del böcker som grottat ner sig i Pisa-resultaten och som gjort jämförelser länder emellan, men jag har inte läst någon med en lärares "verkstadsgolvsperspektiv" tidigare, och det är en av bokens styrkor. Författaren väver hela tiden in forskning och olika slags rapporter i sin beskrivning och analys. Lärare, skolledare, elever och föräldrar kommer till tals, vilket fördjupar och breddar. Normalt sett kan litterära ambitioner vara lite tyngande i fackböcker, men inte i det här fallet. Det är lättläst, ibland kåserande, nästan alltid matnyttigt.

Författaren varvar personligt tilltal med vetenskaplig grund och resultatet blir en intressant inblick och ett välkommet bidrag i utbildningsdebatten. Givande läsning för alla som är intresserade av utbildning, men särskilt för skolledare, lärare och lärarstudenter.

Too much writing about education is polemical and ill-informed. Lucy Crehan’s book is refreshingly fair-minded and makes a case that there is a lot to learn about how other countries learn.

Information

Författare:

Lucy Crehan

Översättare:

Anna Holmqvist

Språk:

Engelska

ISBN:

9789144122748

Utgivningsår:

2018

Artikelnummer:

39787-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

304
 ;