Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Kriminologins grunder

Skickas följande arbetsdag

Kriminalitet och vad som orsakar kriminalitet har alltid fascinerat människan. I Kriminologins grunder får du veta mer om vad kriminologi egentligen är, kriminologins framväxt, viktimologi, kriminalpolitik, olika kriminologiska teorier, teorier kring varför vissa blir kriminella och andra inte, hur det praktiskt fungerar inom rättsprocessen och kriminalvården i det svenska rättssystemet samt, inte minst, hur vi kan förebygga brott. Varje kapitel avslutas med frågor som dels repeterar inneh...

Läs mer

Kriminalitet och vad som orsakar kriminalitet har alltid fascinerat människan. I Kriminologins grunder får du veta mer om vad kriminologi egentligen är, kriminologins framväxt, viktimologi, kriminalpolitik, olika kriminologiska teorier, teorier kring varför vissa blir kriminella och andra inte, hur det praktiskt fungerar inom rättsprocessen och kriminalvården i det svenska rättssystemet samt, inte minst, hur vi kan förebygga brott. Varje kapitel avslutas med frågor som dels repeterar innehållet, dels manar till egen reflektion och diskussion. I ett särskilt kapitel presenteras dessutom ett antal övningsfall som ger träning i att applicera kriminologiska teorier. Till sist kommer författaren med tips och råd för hur du kan göra om du vill gå vidare med studier på högskola och universitet för att utbilda dig till kriminolog. Denna grundläggande kriminologiska lärobok lämpar sig både för gymnasiet och för kortare introduktionskurser på universitet. Den vänder sig även till landets polisutbildningar och till kriminalvårdsutbildningen.

Stäng

”... en gedigen men samtidigt lättillgänglig och grundläggande lärobok i kriminologi. Boken är skriven med ett personligt och avslappnat tilltal och har samtidigt en professionellt och klart hållen text. Textavsnitt lättas upp generöst med bilder, faktarutor och exempel.”

Information

Författare:

Fredrik B. Andersson

ISBN:

9789144142302

Utgivningsår:

2021

Artikelnummer:

43516-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

240
 ;