Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Den svenska arbetsmarknadspolitiken i går och i dag

- historisk bakgrund, föränderliga förutsättningar och nya aktörer

Skickas följande arbetsdag

I den här boken anläggs ett långsiktigt perspektiv på arbetslöshetsfrågans och arbetslöshetspolitikens utveckling. Den första delen av boken belyser frågor om arbetslöshet i anslutning till ekonomisk och politisk debatt under tre olika historiska skeden från 1800-talets första hälft och fram till 1970-talet. I bokens andra del behandlas den moderna arbetsmarknadspolitiken. Här berörs arbetsmarknadspolitikens olika beståndsdelar och organisation. Arbetsmarknadspolitiken omfattar en rad olika...

Läs mer

I den här boken anläggs ett långsiktigt perspektiv på arbetslöshetsfrågans och arbetslöshetspolitikens utveckling. Den första delen av boken belyser frågor om arbetslöshet i anslutning till ekonomisk och politisk debatt under tre olika historiska skeden från 1800-talets första hälft och fram till 1970-talet. I bokens andra del behandlas den moderna arbetsmarknadspolitiken. Här berörs arbetsmarknadspolitikens olika beståndsdelar och organisation. Arbetsmarknadspolitiken omfattar en rad olika aktörer och den statliga myndighet som har huvudansvaret för insatserna, Arbetsförmedlingen, är under omstöpning. I Den svenska arbetsmarknadspolitiken i går och i dag uppmärksammas kommunala insatser, bemanningsföretagens betydelse samt omställnings- och kompetensutvecklingsavtalen mellan parterna på arbetsmarknaden. Den svenska arbetsmarknadspolitiken skärskådas dessutom i ett internationellt perspektiv. Boken är tänkt att användas i undervisningssammanhang inom samhällsvetenskapliga ämnen på högskolenivå och riktar sig till alla med ett brett intresse för arbetsmarknadsfrågor och välfärdspolitik.

Stäng

ger en initierad översyn av ett politikområde som berör såväl nationalekonomi som socialpolitik och som förändrats mycket över tid. Det är ett område som ofta förekommer i politisk debatt vilket gör boken relevant.

Information

ISBN:

9789144141046

Utgivningsår:

2009

Revisionsår:

2021

Artikelnummer:

37454-02

Upplaga:

Andra

Sidantal:

320
 ;