Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Moderna myter

om lärande och utbildning

Skickas följande arbetsdag

I Moderna myter diskuteras dagens vanligaste myter om lärande och utbildning mot bakgrund av mytens sanningshalt och vad god forskning inom pedagogik och psykologi har att säga om den. Exempel på sådana myter sträcker sig från lärstilar, digitalisering i skolan, utbildningspolitik till myter om hur hjärnan fungerar och hur stora eller små klasser och skolor bör vara. Boken är skriven på ett konsist, humoristiskt och lättillgängligt sätt, men baseras på en omfattande empirisk forskning. I boke...

Läs mer

I Moderna myter diskuteras dagens vanligaste myter om lärande och utbildning mot bakgrund av mytens sanningshalt och vad god forskning inom pedagogik och psykologi har att säga om den. Exempel på sådana myter sträcker sig från lärstilar, digitalisering i skolan, utbildningspolitik till myter om hur hjärnan fungerar och hur stora eller små klasser och skolor bör vara. Boken är skriven på ett konsist, humoristiskt och lättillgängligt sätt, men baseras på en omfattande empirisk forskning. I bokens avslutande del diskuteras varför dessa myter är så seglivade (med andra ord nästintill omöjliga att utplåna) och möjliga strategier att bekämpa dem. Moderna myter är varken progressiv eller konservativ, den försöker bara tillrättalägga ett antal påståenden och presentera fakta på sätt som gör att de som är involverade i undervisning och utbildning kan förstå och använda sig av dem.

Stäng

Det är ett perspektiv som förvisso rymmer sina begränsningar, men ändå lyckas författarna säga intressanta saker om så komplexa ämnen som problembaserad undervisning och klasstorlekens inverkan på elevers lärande och lärstilar.

Information

Författare:

Pedro de Bruyckere

Översättare:

Birgitta Wernbro Augustsson

ISBN:

9789144114750

Utgivningsår:

2017

Artikelnummer:

39297-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

240
 ;