Privatperson Logga in

Professionalisering av lärarutbildningen

Reformer i Sverige och Finland

Skickas följande arbetsdag

276 kr

exkl moms

Läs mer Stäng

Skolan antas forma elever som i sin tur formar samhället på lång sikt. Lärarkåren är därför ofta en måltavla för politiska reformer, vilket den också varit i Sverige under lång tid. Men hur formas då lärarutbildningen av reformer, av vilka och med vilket fokus? I Professionalisering av lärarutbildningen analyseras den svenska lärarutbildningen, hur den har förändrats över tid samt vilka ideal och aktörer som ligger bakom utvecklingen. Här jämförs också den svenska lärarutbildningen med den f...

Information

Kapitelförfattare:

Språk:

Svenska

ISBN:

9789144120713

Utgivningsår:

2018

Artikelnummer:

39675-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

288

Författare

Siv Fischbein

Siv Fischbein är professor emerita i specialpedagogik vid Stockholms universitet. Hennes forskningsområde behandlar samspelet mellan arvs- och milj...

Eva Bejerot

Eva Bejerot är docent i arbetsvetenskap och knuten till Örebro universitet. Hon har forskat om professionella gruppers arbetsvillkor i förhållande ...

Hans Hasselbladh

Hans Hasselbladh är professor i företagsekonomi, med inriktning mot organisationsteori, vid Örebro universitet. Han har forskat om reformer i offen...

Raisa Ahtiainen

Raisa Ahtiainen, fil.dr är verksam som postdoc vid Centret för utbildningsevaluering vid Helsingfors universitet. Hon forskar om skolreformer, lära...

Tina Forsberg

Tina Forsberg är lektor och arbetar inom ämnet arbetsvetenskap på Högskolan Dalarna. Tina disputerade 2009 med en avhandling om chefer och genusmär...

Risto Hotulainen

Risto Hotulainen är professor och leder Centret för utbildningsevaluering vid Helsingfors universitet. Efter sin doktorsavhandling 2003 har Risto H...

Åsa Morberg

Åsa Morberg är docent i didaktik med mångårig erfarenhet av lärarutbildning, som lärare, fortbildare, administratör och forskare.Fotograf: Stéfan E...

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer